Novak Djokovic vrea să câștige toate turneele de Grand Slam în 2024 și medalia de aur la JO Paris

Novak Djokovic a dominat ultimii ani în tenisul masculin și vrea să aibă un 2024 de poveste. Planul jucătorului sârb este să câștige toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

După ce anul trecut s-a impus în cele trei turnee de Grand Slam din patru, Djokovic vrea ca situația să nu se mai repete în 2024.

„Evident că îmi doresc să câștig toate turneele de Grand Slam, Jocurile Olimpice, să joc pentru țara mea în Cupa Davis. Este cea mai mare onoare să reprezint Serbia. Va fi un sezon foarte lung. Evident, va trebui să lucrez cu corpul meu, să-mi dau seama cum se simte, cum reacționez când schimb suprafețele, ce fel de program trebuie să am ca să ating vârful de formă la momentul potrivit în cele mai mari turnee”, a spus Novak Djokovic, într-un interviu pentru site-ul oficial de la Australian Open.

Deși a avut mici probleme medicale la începutul anului 2024, Djokovic este convins că poate face față la cel mai înalt nivel, mai ales că se simte într-o formă foarte bună. „Când sunt în formă, când sunt la apogeul nivelului meu, pot să câștig orice Grand Slam sau orice turneu. Știu asta și nu mi-e frică să o spun”, a mai spus Djokovic.

„Poate părea nerealist sau imposibil pentru unii. Altora li s-ar putea părea arogant ce zic. Nu știu, dar eu întotdeauna am crezut foarte mult în mine și știu că sunt un jucător complet. Nu este un secret că vreau să dobor mai multe recorduri și să intru în istorie. Aceste lucruri mă motivează în continuare”, a completat tenismenul sârb.

Australian Open, primul obiectiv al anului pentru Novak Djokovic

De la mijlocul lunii ianuarie, Novak Djokovic va concura la Australian Open, primul Grand Slam al anului din sportul alb. Un turneu la care se simte atât de bine, din moment ce l-a câștigat de 10 ori până acum. Practic, aproape jumătate din cele 24 de turnee de Grand Slam câștigate de Djokovic au fost obținute la Australian Open.

Sârbul s-a impus la ultimele patru apariții în turneu (2019, 2020, 2021 și 2023), astfel că nu este nicio surpriză de ce specialiștii în pariuri tenis îi oferă șansa numărul unu să se impună și în 2024. Djokovic are cota 2.15 și este văzut ceva mai bine decât următorii favoriți, Carlos Alcaraz (cota 3.75), Jannik Sinner (cota 6.50), Daniil Medvedev (cota 7.50) și Rafael Nadal (cota 9.00).

Liderul clasamentului ATP s-a impus prima dată la Australian Open în 2008, iar apoi a mai câștigat edițiile din 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 și 2023. La ediția din 2022 nu a participat deoarece nu a primit viză pentru a intra în Australia.

El are cel mai bun procentaj al victoriilor la Australian Open, de 92%. La Roland Garros are un procentaj de 85%, la Wimbledon de 89%, iar la US Open de 87%. În total, Nole a obținut 89 de victorii și a suferit 8 înfrângeri în meciurile de la Australian Open. Ultimul eșec datează din 2018, când Djokovic a fost învins în optimi de sud-coreeanul Hyeon Chung. Ce-i drept, la ediția din 2018, Djokovic era abia al 14-lea favorit al întrecerii.

Tenismenul sârb mai are trei turnee câștigate la Roland Garros, dintre care ultimul a fost obținut anul trecut. El se mai poate mândri cu șapte titluri la Wimbledon și alte patru la US Open. În total, el are 24 de Grand Slam-uri câștigate în 72 de apariții.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.