Elevii vasluieni și hușeni, premiați la Concursul Regional Interdisciplinar „Misterele Matematicii”

Patru elevi din clasele a IV-a, a VI-a și a VII-a din Vaslui și Huși s-au remarcat la Concursul Regional Interdisciplinar „Misterele Matematicii”, la care au luat parte 300 de elevi de gimnaziu din judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Galați, Bacău și municipiul București. Cei patru au obținut premiile II și III.

Recent, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Concursului Regional Interdisciplinar „Misterele Matematicii”, inițiat de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui. Competiția școlară se adresează elevilor din clasele IV-VII ce sunt pasionaţi de matematică și dornici să intre într-un sistem competiţional deschis, transparent, cu niveluri diferite de dificultate.

În total, anul acesta au participat 300 de elevi din 35 de şcoli din judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Galați, Bacău și municipiul București. Mai exact, au participat 57 de elevi de la clasa a IV-a, 121 de elevi de la clasa a V-a, 74 de elevi de la clasa a VI-a și 55 de elevi de la clasa a VII-a. La final, au urcat pe podium 12 elevi, dintre care patru sunt din județul nostru.

Aceștia sunt: • Alexandra-Claudia Chirvase (clasa a IV-a, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui) – premiul II; • Matei Cornea (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși) – premiul III; • Larisa Aliciuc (clasa a VII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – premiul II; • Maria Bîrlădeanu (clasa a VII-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși) – premiul III.

„Maniera de formulare a problemelor propuse i-a încurajat pe cât mai mulți elevi să-şi dorească participarea. Problemele sunt practice, ancorate în viața reală, cu un enunț plăcut, interesant şi incitant. Rezolvarea unor probleme de logică nu necesită neapărat stăpânirea rigurozității aparatului matematic, de aceea sunt admise soluții diferite şi abordări nespecifice. Seriozitatea și atractivitatea subiectelor a crescut numărul elevilor participanți de la o ediție la alta. Astfel, anul acesta au participat 300 de elevi. Premiile au fost asigurate de sponsorii concursului: Asociația «Arcașii lui Ștefan» și o asociație din municipiul Vaslui, iar Societatea de Științe Matematice din România – Filiala Vaslui a acordat premii speciale și a oferit cărți elevilor premiați”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.