Tichetele educaționale vor fi distribuite elevilor în Luna Cadourilor, decembrie

De la jumătatea lui decembrie, tichetele educaționale, prin care peste 23 de mii de elevi vasluieni își vor putea achiziționa materiale școlare și îmbrăcăminte, vor fi distribuite prin Inspectoratul Școlar. Guvernu a aprobat prelungirea cu o lună, până pe 26 noiembrie, a depunerii cererilor pentru tichetele cu valoare de 500 de lei.

Pe 12 septembrie 2023, Guvernul a aprobat programul pe următorii patru ani pentru copiii care urmează cursurile primare și gimnaziale, dar și pentru preșcolari, privind tichete educaționale, în valoare de 500 lei o dată pe an, pentru procurarea de materiale școlare și îmbrăcăminte. Acesta vizează circa 410.000 de copii, dintre care peste 23 de mii din județul Vaslui, elevi care provin din familii cu venituri reduse, cu finanțare sută la sută din fonduri europene.

Termenul limită de depunere a cererilor a fost stabilit pentru 26 octombrie 2023 inițial, însă recent Executivul a aprobat o Hotărâre privind prelungirea, până pe 26 noiembrie 2023, a termenului limită de depunere a cererilor pentru acordarea de tichete educaționale. Ulterior depunerii și verificării cererii, banii vor fi transferați pe cardurile special realizate și distribuite în acest sens, undeva la jumătatea lui decembrie.

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, în cazul preșcolarilor condiția este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 lei/lunar, iar pentru elevii din ciclul primar și gimnazial 50% din salariul minim brut.

Față de programele asemănătoare derulate în anii trecuți, ca şi element de noutate, totul va fi digitalizat, astfel încât părinții trebuie doar să depună o cerere la școală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinți se va face prin intermediul instituțiilor care se ocupă, respectiv, Ministerul Educației, inspectoratele școlare și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin intermediul căruia se derulează acest program.

Acest ajutor de 500 de lei, destinat, între altele, procurării de materiale școlare și îmbrăcăminte pentru preșcolarii și elevii provenind din familii defavorizate, se va acorda o singură dată pe an. Atenție, dacă în urma verificării veniturilor declarate, se constată neconcordanțe și depășiri ale plafoanelor impuse, beneficiarii vor fi obligați să returneze banii primiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.