Percheziţii la Poliția Huşi într-un dosar în care angajaţi ai MAI sunt suspectaţi că au primit de la şoferi bani pentru a nu îi sancţiona

Poliţişti şi ofiţeri Direcției Generale Anticorupție au făcut astăzi 16 percheziţii în municipiul Huşi într-un dosar în care mai mulţi angajaţi ai Ministerului de Interne sunt suspectaţi că au pretins şi au primit de la şoferi sume între 100 şi 1.500 de lei pentru a nu îi sancţiona. Unsprezece suspecţi, între care opt poliţişti şi un poliţist de frontieră, au fost duşi la audieri.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat că astăzi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fac percheziţii domiciliare în 16 locaţii din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar care vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie.

„În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional”, a arătat DGA.

Conform DGA, faptele au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806.

Astăzi au fost puse în executare 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul DGA, Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de cel al conducerii Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vaslui. Activităţile operative se efectuează cu sprijinul IGJR.

Angajații MAI vizați în cauză au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa contravențional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.