Mănăstirea Florești, acuzată pe nedrept de otrăvirea cu pește pangasius a pacienților de la Spitalul din Murgeni

Devine tot mai clar că Mănăstirea Florești, acuzată și amendată cu 40 de mii de lei pentru peștele adus pomană la Spitalul din Murgeni, nu este responsabilă pentru tragedie. Testele bacteriologice preliminare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni după ce au mâncat pește pangasius au ieșit negative.

Situația în ceea ce privește cazul pacienților morți și afectați după ce au mâncat pește din pomana primită de la Mănăstirea Florești cunoaște o nouă turnură, odată cu anunțarea faptului că testele bacteriologice preliminare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni după ce au mâncat pește pangasius au ieșit negative. Cele toxicologice au fost declarate negative încă de săptămâna trecută. În aceste condiții, ipoteza toxiinfecției produsă de pomana adusă de cei de la Mănăstirea Florești pentru pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni devine tot mai puțin plauzibilă, iar măsurile luate de autorități împotriva acesteia par a fi pripite.

În weekend, medicii au prelevat noi probe de la pacienții internați, suspectând un virus. Medicii legiști aștepteaptă rezultatele de laborator pentru a stabili o cauză exactă a morții

Pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vor fi externați astăzi, urmând ca cei spitalizați la Bârlad să fie externați mâine, iar miercuri, cei de la Vaslui. Medicii au exclus și varianta unei intoxicații cu pesticide în cazul pacienților morți.

Joia trecută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au existat multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic, după cum au spus medicii după preluarea a nu mai puțin de 29 de pacienți.

Ei au mâncat alimente pe bază de pește, oferite de o mănăstire, conform Ministerului Sănătății. DSP Vaslui a ridicat probe din spital și le-a trimis la IML Iași.

Printre primele măsuri luate de ANSVSA au fost o amendă de 40.000 de lei pentru Mănăstirea Florești, confiscarea a 100 kg de pește și 1000 conserve de pește de la Spital. Au fost luate 600 de probe și trimise la analiză la București.

În ziua dinaintea tragediei, a fost prima dezlegare din postul Crăciunului, și, potrivit obiceiului creștinesc, pacienții au avut salată de icre la micul dejun. La prânz, au mâncat borș de pește și pangasius prăjit cu orez și legume, trimise de preotul de la Mănăstirea Florești. Iar la cină, au primit conservă de pește din magazia spitalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.