A început modernizarea tronsonului de cale ferată Tutova – Crasna!

Veste bună pentru vasluienii care călătoresc cu trenul! De câteva zile, au fost demarate lucrările de modernizare, prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR), a liniei ferate Tutova – Crasna. Potrivit oficialilor CRF Infrastructură, investiția are drept scop creșterea vitezei de circulație pe o lungime totală de 41,837 kilometri de cale ferată.

„Primele lucrări de reparații de tip Quick Wins, pentru creșterea vitezei de circulație pe tronsonul Tutova – Crasna, vor fi executate în perioada 10 noiembrie – 8 decembrie 2023, pe intervalul Zorleni – Crasna (firul I), la suprastructura feroviară de la nouă treceri la nivel cu calea ferată, situate la km 298+015, km 301+569, km 307+692, km 309+680, km 312+180, km 316+690, km 318+380, km 319+710 și km 321+284. Lucrările de tip Quick Wins sunt lucrări la suprastructura feroviară, care se execută între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză pe intervalele CF contractate, cu materiale noi achiziționate de constructor, și constau în înlocuirea componentelor aferente suprastructurii – șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele (legătura între două linii paralele), schimbătoare de cale cu dublă joncțiune (TDJ) -, inclusiv în montarea de dale elastice la trecerile la nivel cu calea ferată”, au anunțat reprezentanții CFR Infrastructură.

„În perioada 10 noiembrie – 8 decembrie 2023, pe CF M600 Tecuci – Iași, între stațiile Tutova – Crasna, se execută lucrări de reparații (lucrări tip Quick Wins). Lucrările de reparații se execută între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză, sunt finanțate din fonduri nerambursabile PNRR, au drept scop creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători până la 120 km/h, în funcție de configurația traseului”, a transmis senatorul Iulian-Mihail Bîca.

„Pentru asigurarea frontului de lucru în zona șantierelor, dar și pentru a menține continuitate în traficul feroviar, trenurile de călători vor circula în perioada lucrărilor doar pe firul II (din ambele sensuri) și cu restricție de viteză, în zona șantierelor deschise între Zorleni – Crasna, pe firul I. Transmitem scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat și le mulțumim pentru înțelegere, asigurându-i totodată de faptul că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță”, mai precizează oficialii CFR Infrastructură.

Aceștia reamintesc faptul că, în februarie, a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de tip Quick Wins pe linia CF Tecuci – Iași, între stațiile Tutova – Munteni (fir II), de la km 286+163 la km 328+000. Valoarea contractului se ridică la 163,6 milioane lei fără TVA. Durata de implementare este de 18 luni, iar finanțarea provine din fonduri nerambursabile prin PNRR. Scopul proiectului este eliminarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație până la 120 km/h (în funcție de configurația traseului), pe intervalul de cale ferată Tutova – Bârlad – Zorleni – Branca – Crasna, km 328+000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.