Ziua Curățeniei în județul Vaslui

Primăriile Vaslui și Bârlad, Huși, Negrești și Murgeni, Agenția pentru Protecția Mediului și Direcția Generală de Asistență Socială, dar mai ales un număr record de voluntari, 7.445, s-au implicat anul acesta pentru reușita acțiunii asociației „Let’s Do It, România!”, Ziua de Curățenie Națională, care se desfășoară la nivel național începând cu 2010, anul acesta sub sloganul „Natura are prioritate” mâine, 16 septembrie, începând cu ora 9:00.

Toate primăriile orașelor vasluiene s-au alăturat anul acesta inițiativei „Let’s do it, România!” (Ziua de Curățenie Națională), alături de 50 de primării de comună, acțiune care se desfășoară la nivel național începând cu 2010, anul acesta sub sloganul „Natura are prioritate” mâine, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 09.00.

La Vaslui, alături de reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui, ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vaslui și peste 900 de elevi și cadre didactice din liceele și școlile vasluiene, care vor pleca de pe platoul de la Sala Sporturilor și din fața liceelor de pe str. Castanilor, spre a igieniza următoarele zone precum str. Paiu, Aleea Hulubăț, pârtia de săniuș Bahnari, zona lacurilor Delea și str. Ioan Adam cu străzile adiacente (cartierul Filaturii).

Anul acesta, în județul Vaslui, campania „Let’s Do It, România!” este susținută de un număr foarte mare de voluntari și promovată de mai multe instituții publice. Un număr record de 7445 de voluntari s-au înscris până acum prin intermediul platformei electronice pusă la dispoziție de asociația „Let’s Do It, România!”, pentru a participa la Ziua de Curățenie Națională. Cu sprijinul unităților administrativ-teritorial campania se va desfășura în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, în orașul Negrești și Murgeni, dar și în peste 50 de comune din județul Vaslui. 

„Din 2009 şi până în prezent peste două milioane de voluntari au participat la aceste acţiuni. “Ziua de Curățenie Națională” este un proiect inițiat în Estonia încă din anul 2008. În România, în cele noua ediții desfășurate începând cu anul 2010, am reușit să mobilizăm peste 2.200.000 de voluntari, dintre care mai mult de 900.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 480 de companii și a 1900 de primării, am reușit să strângem peste 30.000 de tone de deșeuri. Elevi, părinți, angajați din instituțiile publice din județul Vaslui, se vor alătura celei mai mari campanii de curățenie la nivel internațional, oferind un exemplu de mobilizare pentru o cauză comună. Alături de voluntarii noștri din judet vom curăța deșeurile din arealele naturale aruncate de persoane iresponsabile! Anul acesta, în Județul Vaslui, campania Let’s Do It România! este susținută de un număr foarte mare de voluntari și promovată de mai multe instituții publice, primării și școli. Un număr record de 7912 de voluntari s-au înscris pentru a participa sâmbătă 16 septembrie la Ziua de Curăţenie Nationala!, prin intermediu platformei electronice (…). Cu sprijinul unităților administrativ-teritoriale, campania se va desfășura în municipiile Vaslui, Bârlad, Huși, orașul Negrești și Murgeni, dar și in comunele: Alexandru Vlahuță, Bălteni, Berezeni, Bogdana, Boțești, Codăești, Cozmești, Crețești, Deleni, Dimitrie-Cantemir, Dodești, Dragomirești, Dumești, Epureni. Fălciu, Ferești, Găgești, Grivița, Hoceni, Ibănești, Lunca Banului, Mălușteni, Miclești, Muntenii de Jos, Pădureni, Pogonești, Puiești, Pușcani, Rebricea, Solești, Ștefan cel Mare, Tăcuta, Tătărăni, Todirești, Tutova, Văleni, Vetrișoaia,Vinderei, Voinești, Zăpodeni, Zorleni și se vor ecologiza arealele aferente localităților”, transmite coordonatorul Let’s Do It, Romania!, Constantin Cîrjan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.