Trei comune vasluiene au primit microbuze școlare noi

Preșcolarii și elevii din comunele Epureni, Laza și Zăpodeni vor începe anul școlar 2023-2024 sub auspicii bune: vor fi transportați la grădiniță și la școală cu un microbuz școlar nou.

Chiar înainte de începerea noului an școlar, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a distribuit 110 microbuze școlare noi autorităților locale din toate cele 41 de județe ale țării. Ceremonia de predare-primire a autovehiculelor destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat a avut loc miercuri, 6 septembrie, în prezența ministrului Adrian Ioan Veștea. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 26.806.618,30 de lei.

În județul Vaslui au ajuns trei noi microbuze școlare, respectiv în comunele Laza, Epureni și Zăpodeni. Autovehiculele sunt dotate cu 16+1 locuri pe scaune și vor deservi comunităţile în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor.

„Accesul la educaţie include și asigurarea unui transport sigur pentru toți elevii, indiferent de zonele din care aceștia provin. Microbuzele pe care le-am livrat astăzi (miercuri, 6 septembrie, n.r.) autorităților locale vin în special în sprijinul elevilor din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare și, prin această măsură, vrem să contribuim inclusiv la prevenirea fenomenului de abandon școlar și la asigurarea egalității de șanse”, a precizat ministrul dezvoltării.

Potrivit acestuia, în perioada 2013-2016, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a achiziționat și predat autorităților locale alte 2.163 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor, iar 196 dintre acestea au fost donate Guvernului Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.