„Pentru o Românie normală, avem nevoie de depesedizare”

Azilele groazei din Voluntari, în care bătrânii erau sechestrați, înfometați și bătuți; accidentul de la 2 mai, în care un drogat a ucis doi tineri; incidentul de la maternitatea din Botoșani, în care o gravidă a murit într-un spital cu un manager incompetent numit politic; sau explozia de la Crevedia, cu trei morți și peste 50 de răniți. Toate au un numitor comune, potrivit deputatului Mihai Botez, președintele USR Vaslui: „Politizarea excesivă a posturilor publice, făcută de PSD”. Soluția? „Depesedizarea”.  

„Invariabil, în orice nenorocire, în orice dramă din țara asta este ceva care duce la PSD”, a spus deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, ieri, în cadrul unei conferințe de presă în care a vorbit despre „o serie de evenimente dramatice, care au șocat opinia publică, în ultima perioadă”.

Pentru parlamentarul vasluian aceste evenimente au arătat cât de adânci sunt ramificațiile sistemului și că România este „un stat capturat de PSD”.

Azilele groazei, în care persoanle în vârstă erau ținute sechestrare, împotriva voinței lor, înfometate, bătute și le erau furați banii, „aceste centre erau deținute de Asociația „Gabriel cel viteaz”, unde vicepreședinte era consiliera Gabrielei Firea și președinte Ștefan Bodei, angajat în cabuinetul parlamentar al acesteia. Firea a negat orice legătură cu acesta, dar, pusă în fața dovezilor, l-a catalogat ca fiind „unul care se bagă în poză, un șofer, dar nu al meu, al colegilor” și că a deservit colegii de la cabinetul senatorial. La presiunea publică, Gabriela Fiirea a demisionat din funcția de ministru al Familie. La două luni după, când a considerat că scandalul nu mai este de actualitate, Firea a spus că rămâne candiatul PSD la Primăria capitalei, pentru că premierul Marcel Ciolacu i-ar fi promis acest lucru când a plecat din Guvern”, a dorit să detalieze deputatul USR legăturile dintre PSR și scandalurile în care au fost prinși diverși membri ai acestui partid, de rang mai mare sau mai mic. Precum directorul spitalului din Botoșani, numit politic, în a cărui unitate medicală o gravidă a decedat în lipsa oricărui tratament, deși acuza dureri atroce. „Managerul unității era numit politic de către președinta de CJ psedistă de la Botoșani, un județ încremenit în pesedism, la fel ca și Vasluiul. Nu avem deloc experiență în domeniul sănătății, a terminat licerul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut contabilitate, a lucrat ca contabil la o fermă, a fost secretar la ministerul Turismului, și, după ce ministerul s-a desființat, PSD i-a găsit o funcție la nivel local. Ca urmare a presiunii publice, după mai multe zile de proteste în fața maternității din Botoșani, managerul contabil-lăcătuș mecanic pesedist a fost demis”, a spus Botez.

Liderul USR a vorbit și despre accidentul tragic dintre localitatea 2 Mai și Vama Veche în care „un drogat, la volanul unei mașini de lux, a ucis două persoane și a rănit alte trei”. „Dezvăluirile și anchetele ulteriore au arătat că acesta se bucura de protecție, că a fost oprit înainte de fatidicul accident chiar de șeful Poliției Rutiere din Constanța, care l-a lăsat să plece chiar dacă mașina nu avea semn de începător. Iar alți polițiști nu au luat nicio măsură, cu toate că au găsit droguri asupra acestuia. Nenorocirea a scos la iveală un sistem cu un management defectuos în interiorul IPJ Constanța, lipsa de dotare cu drogteste, proceduri neconforme, cu polițiști plantați la punct fix, făcute special parcă pentru a proteja drogații și traficanții. Ca o concidență – dar nu este așa -, avocata drogatului ucigaș este cea care reprezintă și Filiala județeană a PSD Constanța și este sora subprefectului PSD de Constanța”, a mai arătat liderul USR, care a mai amintit și despre cei doi morți și 56 de răniți în explozia de la Crevedia, petrecută la un depozit GPL care funcționa ilegal încă din 2020 și care aparține fiului primarului PSD de Caracal, firmă cu 54 de contracte prin cumpărare directă, toate cu primării, consilii județene și școli. Cu toate neregulile constatate în trecut de instituțiile abilitate ale statului, stația a continuat să funcționeze „sub protecția caracatiței politice a PSD”, a spus Botez. „Trebuie să facem instituțiile să aplice legea cu toți „godeii” și „dordulii” din țara asta care se cred stăpâni și atotputernici, iar acest lucru nu se poate face decât prin depesedizare.” a declarat deputatul”, a afirmat răspicat parlamentarul USR, care i-a îndemnat pe cetățeni să se adreseze autorităților atunci când întâmpină o problemă: „Se spune că pentru ca răul să triumfe, este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic. Eu nu vă îndemn la protest, la ură, la delațiune. Eu vă îndemn la inițiativă cetățenească și la acțiune legală. Formulați o sesizare oficială ori de câte ori constatați o neregulă! În lumea asta inertă în care am ajuns să trăim, redactarea unor adrese și urmarea căilor legale de cât mai mulți cetățeni poate face o mare diferență, putem pune presiune și putem contribui la depolitizare, la depesedizare și la funcționarea unui stat normal de care avem nevoie ca de aer. Părăsiți ideea că un comentariu la misto pe rețelele de socializare va atrage atenția și formulați o sesizare oficială. În felul acesta vom pune presiune pe angajații statului să-și facă facă treabă și nu le vom da ocazia să folosească scuza că n-au existat plângeri de la cetățeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.