Nou an școlar într-o grădiniță nouă!

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 „Licurici” din Bârlad au început anul școlar 2023-2024 cu multe emoții, dar și într-o clădire nouă și mai mare. Potrivit reprezentanților municipalității, vestea că micuții se vor putea reîntoarce în băncile noii lor grădinițe a venit în urmă cu mai bine de trei săptămâni și cu aproape două luni mai devreme de data la care trebuiau să se termine lucrările.

Proiectul investițional de la Grădinița nr. 8 a presupus o extindere a clădirii actuale, care prevede, la parter, o sală multifuncțională ce comunică direct cu clădirea existentă și o bucătărie cu spații anexe. La etaj, unitatea are două săli de grupă cu grupuri sanitare și depozite noi. În curte, a fost amenajat un modern loc de joacă pentru copii, cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Valoarea finală a proiectului a fost de circa 5,5 milioane lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

„Termenul de execuție a lucrărilor a fost de 16 de luni de la semnarea contractului de lucrări, numai că investiția a fost gata cu aproape două luni mai devreme. Din acest motiv, trebuie să le mulțumim constructorilor care s-au mobilizat și împreună cu care am reușit să le facem o surpriză plăcută cadrelor didactice ale acestei instituții de învățământ, părinților și în special preșcolarilor. Astăzi (luni, 11 septembrie, n.r.), am inaugurat investiția și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și care au lucrat la acest proiect atât de necesar pentru Grădinița nr. 8. Tuturor celor care vor călca pragul noilor grădinițe le doresc mult succes în noul an școlar!”, a declarat primarul Dumitru Boroș, prezent la deschiderea noului an școlar de la această unitate.

„Această grădiniță este un exemplu elocvent al faptului că investiția în educație este investiție în viitor. Copiii sunt comoara noastră cea mai prețioasă și merită să beneficieze de spații sigure și moderne pentru a-și dezvolta abilitățile și potențialul”, a spus Daniel Onofrei, prefectul județului, prezent și el la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.