Negreștenii, somați să distrugă ambrozia!

Pentru a evita aplicarea de amenzi uriașe, edilii orașului Negrești le-au cerut, zilele trecute, persoanelor fizice și juridice din localitate să distrugă buruiana ambrozia de pe terenurile avute în proprietate. Sau în cel mai rău caz să le sesizeze reprezentanților primăriei locurile unde crește respectiva buruiană ce provoacă reacții alergice severe la unele persoane.

În urmă cu câteva zile, oficialii Primăriei Negrești au anunțat prin intermediul unei postări pe pagina de internet a instituției că, printre atribuțiile cetățenilor, se numără și stârpirea buruienii ambrozia, cunoscută pentru faptul că, atunci când înflorește, poate provoca alergii severe celor care inspiră sporii florilor. În acest sens, Legea nr. 129/2020 pentru modificarea Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia prevede amenzi imense, proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole pot fi sancționați cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei (persoanele fizice) și cu amendă de la 10.000 lei – 20.000 lei (persoanele juridice).

„«Proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumită științific „Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane». Față de cele prezentate, vă rugăm să ne sesizați de îndată ce identificați amplasamente cu buruiana ambrozia, în următoarele moduri: • https://negresti.regista.ro/sesizari; • printr-o adresă depusă la Registratura Primăriei orașului Negrești; • pe adresa de e-mail: inforpnegresti@gmail.com. Nerespectarea prevederilor cu privire la efectuarea lucrărilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării si răspândirii vegetației și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane, de către proprietarii / deținătorii / administratorii / beneficiarii de terenuri, se sancționează astfel: se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei – persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei – persoanele juridice, conform art. 3, alin. (2) din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în anunțul postat pe pagina primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.