Municipiul Vaslui va avea o librărie Cărturești

„Vrem să deschidem şi în Vaslui o librărie”, spune Șerban Radu, unul dintre acționarii lanțului de librării Cărturești. Prima librărie Cărturești va fi deschisă în județul Vaslui în municipiul Vaslui până la sfârșitul anului.

Lanţul Cărtureşti pune pe harta librăriilor sale și municipiul Vaslui, alături de noi librprii în Cluj, Arad și Craiova.

Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, continuă să se extindă prin librării noi în Cluj-Napoca, Arad, Craiova şi Vaslui, după ce a deschis în prima parte a anului librării noi la Târgu-Mureş, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Zalău.

„La Cluj-Napoca vom deschide o librărie în centrul Muzeul Farmaciei (Casa Hintz), vrem să deschidem şi în Vaslui o librărie. Avem în plan să extindem librăria din mallul din Timişoara (Iulius Mall – n. red), şi pe cea din Park Lake din Bucureşti”, a spus, pentru Ziarul Financiar, Şerban Radu, unul din cei doi acţionari ai lanţului de librării. În Arad şi Craiova urmează până la final de an să fie deschise librării noi, în Vaslui prima librărie, iar în Chişinău compania va deschide până la final de an a treia librărie. La Timişoara urmează redeschiderea unei librării stradale, Cărtureşti Mercy. „Continuăm să deschidem noi librării în provincie, consumul şi oferta editorială au crescut”.

Ziarul notează lanțul Cărtureşti a accelerat expansiunea încă din 2019 prin deschiderea mai multor librării în provincie, când a intrat cu magazine în centrul comercial din Sibiu, cât şi în centrele comerciale din Brăila şi Buzău, toate deţinute de fondul de investiţii NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri.    

Lanţul a deschis în acest an librăria din Târgu Mureş în centrul comercial Shopping City, pe 422 mp, în Bacău, în Arena Mall pe 200 mp, în Râmnicul Vâlcea, pe 160 mp în Shopping City şi Cărtureşti Fandom, Verona în locul fostei cafenele Cafe Verona de la subsolul librăriei. În iulie a deschis o librărie la Zalău.

Cărtureşti este un concept de magazin care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărţi, CD-uri şi filme de artă, cumpărătorii ascultă muzică bună, beau un cei aromat sau se întâlnesc cu artiștii și scriitori preferați. Librăriile adăpostesc titluri atent selecționate de carte, muzică și film, dar și mixul de ceaiuri, accesorii, papetărie și decorațiuni, pentru care Cărtureşti e renumit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.