Grav accident la Crasna: Un autocar cu 40 de persoane și două autoturisme avariate, cinci răniți și un decedat

Grav accident de circulație, noaptea trecută, pe DE 581, pe raza localității Crasna, între două autoturisme și un autocar în care se aflau 40 de persoane. În urma accidentului au rezultat șase victime, din cele două autoturisme, dintre care una a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Un autoturism Dacia înmatriculat în județul Galați a lovit un cap de pod, după care s-a ciocnit frontal cu un alt auturism din județul Alba pe care l-a scos în afara părții carosabile, locindu-se apoi de un autorcar din Republica Moldova, care venea de pe sens opus. Acestea sunt primele informații legate de gravul accident rutier care a avut loc noaptea trecută pe DE 581 în dreptul localității Crasna, care s-a soldat cu șase victime, dintre care una a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

„Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), trei ambulanțe SMURD (o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă și două ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor), o autospecială de primă intervenție și comandă, 16 subofițeri și un ofițer, pentru descarcerarea, evaluarea, evacuarea, asigurarea măsurilor PSI, acordarea primului ajutor și transportul la unități medicale de urgență a victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, în zona localității Crasna. În accident sunt implicate un autocar și două autoturisme. În autocar se aflau 30 de persoane, iar în cele două autoturisme se găseau șase persoane.

La fața locului au fost deplasate și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. În acest moment, circulația este blocată pe ambele sensuri de mers. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite șase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele șase victime, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă și doar o persoană era conștientă. Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acțiunile medicilor și paramedicilor pentru stabilizarea victimelor. În acest moment, toate victimele sunt descarcerate, însă, în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la fața locului, în acest moment, acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Persoanele din autocar au fost evaluate, însă nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști”, a precizat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.