Echipament de realitate virtuală donat Pavilionului Pediatrie din cadrul spitalului bârlădean

De câteva zile, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad se poate lăuda ca fiind singura unitate spitalicească din țară ce dispune de un echipament de realitate virtuală destinat copiilor internați și care a fost creat special pentru a le înlătura starea de anxietate celor cărora le este frică de ace.

Anunțul a fost făcut, săptămâna trecută, de profesoara Anca Sandu, managerul Centrului Educațional „YES” Bârlad, unul dintre inițiatorii ineditului proiect.

„Dragi prieteni YES-iști, astăzi, 7 septembrie, am trăit emoțiile unei bucurii imense, cea de a preda echipamentul VR echipei medicale de la Secția de Pediatrie a spitalului din orașul nostru. A fost un proiect complex și de durată, dar rezultatul depășește așteptările noastre! Împreună cu echipe de mare valoare, cum sunt cei de la July Expert Consulting SRL, GBC România, Teatrul «Victor Ion Popa» și Spitalul «Elena Beldiman», proiectul «Ochelari VR și soft medical-educațional Medadventure» s-a concretizat! Începând de astăzi, spitalul din comunitatea noastră este unica instituție medicală publică din România care beneficiază de acest echipament, creat special pentru a înlătura starea de anxietate copiilor bolnăviori cărora le este frică de ace. Mascota «YES» îi va conduce într-o aventură educativă fascinantă în timpul intervențiilor medicale, astfel încât frica lor de ace să dispară”, a transmis Anca Sandu, joi, 7 septembrie.

„Profesorii, copiii și părinții Centrului Educațional «YES» dovedesc, astfel, încă o dată că nu doar în performanța școlară trebuie să acționăm, ci și în dezvoltarea calității vieții sociale, în altruism și simț civic. Mulțumim din inimă doamnei Iulia Vizinteanu, manager la July Expert Consulting SRL, domnului Marcel Anghel, director la Teatrul «Victor Ion Popa», doamnei Ramona Ananie, lector al cursului de teatru de la Centrul Educațional «YES», domnului Ciprian Feraru, manager al spitalului bârlădean, domnului Daniel Sahoteanu de la GBC România, domnului Emil Drăgan, creatorul soft-ului Medadventure, cadrelor medicale deschise spre utilizarea tehnicilor noi, părinților inimoși care mereu au răspuns YES la propunerile noastre și care au crezut în noi și în toate proiectele noastre! Toți sunteți minunați și toți sunteți dovada iubirii față de semeni! Sustinerea noastră către comunitatea bârlădeană va continua și cu alte proiecte împreună cu oameni frumoși!”, a mai precizat managerul Centrului Educațional „YES” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.