Două noi investiții prin Programul „Anghel Saligny”, în județ

În curând, comunele Șuletea și Gherghești vor beneficia de noi fonduri nerambursabile pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere. În primă fază, marți, 5 septembrie, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractele de finanțare pentru respectivele investiții, ce vor primi fonduri necesare implementării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele două investiții sunt:

• Modernizare drumuri în comuna Șuletea – valoare 10.950.000 lei;

• Modernizare drumuri de interes local în comuna Gherghești – valoare 10.950.000 lei.

Pe lângă cele două contracte de finanțare ce vizează județul Vaslui, ministrul Veștea a semnat, tot marți, încă 48 de contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare totală de 530.350.791,44 lei. Acestea vizează atât modernizarea infrastructurii rutiere, cât și înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare.

„Încă de la începutul mandatului meu, mi-am propus să am o relație directă cu toate autoritățile locale pentru a găsi împreună oportunități de finanțare și pentru a remedia problemele întâmpinate în implementarea proiectelor. Încurajez toți edilii să gândească proiecte integrate, care să răspundă nevoilor comunităților pe care le reprezintă, și să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le pune la dispoziție prin programele pe care le coordonează”, a precizat, ieri, ministrul Dezvoltării, după semnarea celor 50 de contracte de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.