Consilierii locali USR Vaslui: „Acțiunile consilierilor locali PSD sfidează interesele majorității cetățenilor acestui municipiu”

Consilierii locali ai USR Vaslui au ținut să-și motiveze, în fața vasluienilor, decizia de a nu participa la ședința extraordinară a Consiliului Local Vaslui de astăzi acuzând consilerii PSD că servesc anumite grupuri de interese și sfidează interesele majorității cetățenilor.

Consilierii locali ai USR Vaslui și-au explicat, printr-un comunicat de presă, decizia de a nu participa la ședința extraordinară a Consiliului Local (CL) Vaslui din data de astăzi, 08 septembrie, 2023, convocată la solicitarea consilierilor PSD, din următoarele considerente: „Constatăm, în mod repetat, că acțiunile consilierilor locali PSD de a servi în mod arbitrar anumite grupuri de interese au devenit o practică ilogică şi care sfidează interesele majorității cetățenilor acestui municipiu. Orice acțiune întreprinsă de consilierii PSD se situează la marginea legii sau chiar în afara ei”.

Aleșii locali ai vasluienilor din partea USR explică faptul că, „în ultima ședință ordinară a CL Vaslui, din data de 31.08.2023, consilierii USR au făcut un apel insistent la votarea Regulamentului de licitație care ar fi creat premisele demarării activității de licitare și ocupare a spațiilor comerciale din noul bazar, cu atât mai mult cu cât, în scurt timp, condițiile meteorologice îi vor expune pe comercianți intemperiilor și temperaturilor scăzute. În mod demagogic, consilierii PSD au promis relocarea comercianților din vechiul bazar printr-un proiect pe care îl vor depune, proiect care, odată depus, nu aduce modificări substanțiale Regulamentului de licitație și nici nu prevede relocarea. Proiectul depus de consilierii PSD nu întrunește prevederile legale deoarece nu a fost adus la cunoștință publică, astfel încât cei interesați să poată transmite sugestii, opinii cu valoare de amendamente privind proiectul de act normativ, nu asigură aplicare criteriilor de atribuire a contractului de închiriere de bunuri proprietate publică într-o manieră nediscriminatorie pentru toți agenții economici și încalcă prevederile Codului Administrativ referitoare la publicarea anunțului de licitație în Monitorul Oficial al României, într-un cotidian de circulație locală, naţională, pe pagina sa de internet sau pe canale publice electronice”. Consilierii USR explică, în continuare. „În același timp, caracterul urgent al ședinței nu este justificat, iar proiectul se poate dezbate în următoarea ședință ordinară, la fel cum sunt dezbătute toate proiectele de hotărâre”.

„Având în vedere cele enumerate, consilierii USR își reafirmă decizia de a vota un Regulament de licitație corect, echidistant, care să ofere condiții de participare egale pentru participanții la licitație, după criterii legale si nediscriminatorii. USR Vaslui reafirmă principiul că cetățenii municipiului Vaslui sunt egali în drepturi și obligații, nu există cetățeni de prim rang sau de mâna a doua, iar fiecare dintre ei trebuie tratat în mod corect, fără să se aplice interese partinice sau discriminatorii”, se arată în comunicatul consilierilor locali ai USR Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.