Cei trei bârlădeni, în primul XV la meciul de debut al României la Cupa Mondială de Rugby

Toți cei trei sportivi formați la „pepiniera de talente” din Bârlad, ce au făcut deplasarea cu echipa națională în Franța, pentru Cupa Mondială de Rugby, vor juca în primul meci al României din Grupa B. Partida Irlanda – România va avea loc sâmbătă, începând cu ora 16.30, pe stadionul din Bordeaux.

Oficialii Federației Române de Rugby au anunțat, joi, 7 septembrie, lista celor 15 „stejari” ce vor intra pe teren în meciul de debut al României la Cupa Mondială de Rugby din Franța (8 septembrie – 28 octombrie), precum și lista celor 8 rezerve. Este vorba despre partida Irlanda – România, din Grupa B, ce va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, la Bordeaux, pe Stade de Bordeaux, de la ora 16.30. Irlanda este actualul lider mondial și câștigătoarea Turneului celor Șase Națiuni, așa că românii vor avea un meci foarte dificil.

În primul XV anunțat de staff-ul naționalei se regăsesc toți cei trei bârlădeni ce au fost selecționați să reprezinte România la Cupa Mondială în urma cantonamentelor organizate în ultimele luni. Aceștia sunt: Ștefan Iancu (25 ani, jucător de linia a II-a la CSM Știința Baia Mare), Cristi Marian Chirică (26 ani, jucător de linia a III-a la CS Dinamo București) și Gabriel Rupanu (25 ani, mijlocaș la grămadă la SCM USV Timișoara). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară. Excepție face Gabriel Rupanu, care, înainte de CSS Bârlad, a jucat la Prisăcani, județul Iași.

„Am lucrat din greu două luni și jumătate și am ajuns în ziua meciului și o să profităm de fiecare moment în teren, pentru că pentru noi este o bucurie să jucăm cu primul loc mondial. Ne vom bucura de fiecare moment și vom juca dând totul pe teren”, a declarat jucătorul Cristi Chirică, desemnat căpitanul „stejarilor” la turneul mondial.

Celelalte trei partide ale României din Grupa B sunt programate în următoarele zile: • pe 17 septembrie – cu Africa de Sud (Bordeaux), • pe 30 septembrie – cu Scoția (Lille), • pe 8 octombrie – cu Tonga (Lille).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.