Bărbatul îngropat sub un mal de pământ a fost salvat

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Bârlad s-au luptat să salveze un bărbat peste care a căzut un mal de pământ înalt de 3 metri. Aceperit complet de pământ, bărbatul respira printr-o țeavă introdusă de martori. După îndelungi eforturi, omul a fost scos conștient, dar cu multe contuzii, și transportat la spital.

Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază în satul Uricari, comuna Voinești. Din fericire, spun reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui care au intervenit la caz cu echipaje medicale de la Substația Bârlad, bărbatul îngropat de viu în pământ respira grație unei țevi metalice.

„Operațiune dramatică contracronometru la Uricari, comuna Voinești, pentru salvarea unui bărbat de 47 de ani, îngropat sub un mal de pământ prăbușit peste el. Sunt trimise la caz echipaje de pompieri, precum și echipaje medicale de la Bârlad. Victima este complet acoperită de pământ, dar se pare că respiră printr-o țeavă introdusă până la el de pompieri”, a declarat doctorul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

„În această după-amiază la numărul de urgență 112 a fost anunțată producerea unui eveniment grav în localitatea Uricari. Un mal de pământ înalt de aproximativ 3 metri s-a prăbușit acoperind în totalitate un bărbat în vârstă de 47 de ani. Martorii au reușit să introducă în pământ o țeavă prin care victima reușea să respire deși era complet imobilizată. A fost declanșată o acțiune contracronometru pentru salvarea bărbatului fiind trimise de la Bârlad echipaje de pompieri ale ISU Vaslui precum și un echipaj medical de urgență cu medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui. După îndelungi eforturi victima a fost extrasă conștientă și coerentă dar cu multiple contuzii. I s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportată în regim de urgență la Spitalul Municipal Bârlad”, transmitea și SAJ Vaslui.

„Mulțumim pentru sprijinul acordat de autoritățile locale, cele care s-au mobilizat și au adus la fața locului un buldoexcavator. Mulțumim localnicilor care au făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a ajuta victima până la sosirea salvatorilor. Felicitări echipajelor de intervenție din cadrul Detașamentelor Vaslui și Bârlad, precum și pompierilor de la Punctul de Lucru Ivănești!”, au scris la sfârșitul operațiunii, încununată de succes, salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.