Atlet din Bârlad, vicecampion balcanic la 400 metri!

Dragoș Năstasă, sportivul CSS Bârlad care, sâmbătă, a concurat în cadrul Campionatului Balcanic de Juniori 2 din Turcia a reprezentat cu onoare România: a reușit să cucerească medalia de argint în proba de 400 de metri, depășindu-și totodată și recordul personal. Aceasta a fost prima competiție internațională la care a luat parte atletul antrenat de profesorul Lucian Bolgar.

Rezultate extraordinare obținute sâmbătă, 2 septembrie, la cea de-a 20-a ediție a Campionatului Balcanic de Juniori 2 (Balkan U18 Championships) din Turcia, de către sportivul legitimat la secția de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, ce a reprezentat orașul natal, județul și țara. Competiția sportivă a fost organizată pe stadionul din Sivas, un oraș din centrul Turciei, și s-a adresat atleților cu vârsta sub 18 ani din Bulgaria, România, Azerbaidjan, Kosovo, Republica Moldova, Macedonia, Serbia, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Muntenegru, Croația, Ucraina și Slovenia.

Din delegația României, care a cuprins 20 de atleți ce au concurat pe mai multe probe (1.500 metri, 800 metri, 400 metri, aruncarea discului, 100 metri, 2.000 metri obstacole, săritura în înălțime, triplusalt, 110 metri garduri, aruncarea suliței, etc.), a făcut parte și sportivul Dragoș Ionuț Năstasă, în vârstă de 17 ani, legitimat la CSS Bârlad. Antrenat de profesorul Lucian Bolgar, care l-a și însoțit la Sivas, atletul a reprezentat pentru prima dată județul și România la o competiție sportivă internațională.

Dragoș s-a calificat la Balcaniadă grație rezultatului obținut, pe 1-2 iulie, la etapa finală a Campionatului Național U18, ce a avut loc pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București. Atunci, sportivul a terminat cursa de 400 de metri în doar 48 de secunde și 65 de miimi de secundă (48,65), rezultat ce i-a adus medalia de aur și titlul național, dar care a însemnat și noul său record personal.

Acum, în Turcia, Dragoș Năstasă a concurat tot în proba de 400 metri, unde a reușit să facă o cursă extrem de bună și chiar să urce pe podium. Concret, sportivul a scos un timp de 48:33 (48 de secunde și 33 de miimi de secundă), ce a însemnat un nou record personal și care i-a adus medalia de argint. Astfel, a terminat cursa pe locul doi, după un sportiv din Croația (Frane Delonga – timp 48.32) și înaintea altuia tot din Croația (Dominik Jezernik – timp 49.00).

„Dragoș Năstasă este vicecampion balcanic! A confirmat din nou că are valoare, ocupând locul al doilea în cadrul Campionatului Balcanic U18, în proba de 400 metri, cu Personal Best (48.33)! A fost la o sutime de primul loc! Deși proba s-a desfășurat după-amiaza, pe la ora 16.00, pe o căldură sufocantă, s-a concentrat, nu s-a pierdut cu firea și a făcut o cursă fantastică. E un rezultat excepțional pentru un club cum e CSS Bârlad și într-o probă unde nu avem tradiție. Felicitări și mult succes mai departe!”, a transmis profesorul Bolgar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.