USR Vaslui și PMP Vaslui își dau mâna, pentru început la Bârlad

USR și PMP își dau mâna, și la nivel local, după ce discuțiile pentru încheierea unei alianțe electorale la nivel național sunt tot mai avansate. Pentru a contracara actuala putere „stânga-dreapta”, PSD-PNL, cele două partide vor să se coalizeze pentru a oferi „o alternativă politică de dreapta, reală și viabilă”.

În contextul în care, la nivel național, se conturează o apropiere între cele două partide de dreapta, USR și PMP, liderii de la nivel local, Mihai Botez, președintele USR Vaslui, și Maricel Gangu, președintele PMP Vaslui, au avut, la sfârșitul săptămânii trecute primele discuții. „Discuțiile au vizat o scanare a mediului politic și administrativ actual al județului, cu perspectiva de a le oferi cetățenilor o alternativă politică de dreapta, reală și viabilă, la PSD precum și la încrengăturile acestuia mascate sub alte denumiri politice. Această întâlnire este o consecință deciziei luate la Congresul USR din iunie de a se demara discuții exploratorii, în ideea de a forma un pol al forțelor politice de dreapta în România, o construcție de partide menite să contracareze influența nefastă a PSD asupra țării, guvernării, administrației publice și oamenilor”, au transmis cele două formațiuni locale într-un comunicat comuna.

Maricel Gangu a condamnat modul clientelar în care actuala conducere politică decide să facă administrație publică: „Un stat care este căpușat de tot felul de pile de partid, cu șefi plătiți bine, dar peste organigrame goale, un stat care bagă mâna în buzunarul cetățenilor, dar care nu e în stare să taie din propriile cheltuieli, nu are cum să mai beneficieze de încrederea cetățenilor”.

Președintele filialei județene USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat că „PSD-ul, dar mai ales pesedismul trebuie eliminat din majoritatea care decide la nivel de administrație central dar și local. Conducerea politică trebuie să fie una responsabilă, chibzuită în cheltuirea banului public, dar și una care să fie dispusă la dialog cu cetățenii. Transparența în politică și în administrație este esențială”.

În comunicat se arată, de asemenea, că echipele celor două partide au agreat că extremismul și opiniile radicale ale AUR nu reprezintă sunt o opțiune pentru România și implicit pentru județul Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Feriți-vă de cel mai mare escroc din Bârlad…..
    Se da drept cel mai bun în acoperisuri, dar este un escroc….nu va lăsați păcăliți….cauta sa va influențeze prin vecini, sau cunoștințe….
    Am muncit pentru el…este unul dintre cei mai escroci din Bârlad…..Feriți-vă de Miki Curelaru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.