Gimnasta Amalia Puflea, la primul concurs după un an de pauză

În acest week-end, gimnasta Amalia Puflea (17 ani), legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și CS Dinamo București, va lua parte la primul concurs sportiv după o absență de un an de la competițiile naționale și internaționale.

Este vorba despre cea de-a treia ediție a „RomGym Trophy”, ce se va desfășura între 1 – 3 septembrie, în incinta Sălii Polivalente din București. La feminin, România va fi reprezentată de două echipe: România A, din care fac parte gimnastele Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda, și România B, din care fac parte gimnastele Amalia Puflea, Ella Oprea Crețu, Maria Ceplinschi, Ioana Danciu și Antonia Duță. Acestea sunt incluse în programul „Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Potrivit reprezentanților Federației Române de Gimnastică, acest concurs reprezintă a doua etapă de verificare și selecție pentru gimnastele din lotul național în vederea participării la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică pentru Senioare de la Antwerp, din Belgia (30 septembrie – 8 octombrie).

Prima etapă a fost un cantonament comun al gimnastelor românce și finlandeze, organizat în intervalul 14 – 20 august, în localitatea Kuortane, din Finlanda. La stagiul de pregătire au luat parte nouă gimnaste românce, componente ale loturilor olimpice și naționale, în speță Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman, Amalia Puflea, Andreea Preda, Maria Ceplinschi, Ioana Danciu și Ella Oprea Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.