Autoritățile locale din Drânceni, apel către populație: „Consumați apa cu responsabilitate!”

Întrucât traversăm o perioadă de secetă prelungită, ce usucă zi de zi pământul și seacă apele, Vasluiul fiind unul din cele mai afectate județe din țară, autoritățile locale fac apel la populație să consume rațional apa din sistemul centralizat. Cu atât mai mult cu cât, în aceste zile, județul nostru se află sub avertizare de Cod Galben de caniculă, iar lumea e tentată să stropească grădinile cu apa de la rețeaua publică.

Sibiu

Un apel similar a fost lansat, zilele trecute, și de autoritățile locale din comuna Drânceni, care îi roagă pe cetățenii din localitatea Ghermănești să consume apa cu responsabilitate, cu atât mai mult în ceea ce privește irigatul grădinilor. În plus, sătenii sunt anunțați că, tot din cauza secetei, s-a ajuns în situația de a furniza apa din sistemul public după un program, adică o zi pentru cetățenii din jumătate de sat și o zi pentru cei din cealaltă jumătate.

„Anunț important despre conservarea apei de la rețeaua publică din localitatea Ghermănești! Dragi cetățeni, vă rugăm să acordați atenție acestei informații esențiale privind utilizarea apei de la rețeaua publică în această perioadă de condiții meteorologice extreme! Suntem cu toții conștienți de valoarea apei și de importanța conservării acestei resurse vitale, mai ales în situațiile de criză. Raționalizarea apei: din cauza temperaturilor ridicate și a perioadelor prelungite de secetă, rezervorul nostru de apă se confruntă cu un consum crescut și nu face față în a distribui apă către toți utilizatorii. Astfel, pentru a asigura aprovizionarea continuă a comunității noastre cu apă, suntem nevoiți să implementăm măsuri de raționalizare a apei și vom reveni la sistemul de anul trecut, în care se va distribui apă o zi în partea din vale și o zi în partea din deal a localității. Apel la economisire: vă rugăm să ne ajutați să gestionăm această situație, consumând apa cu responsabilitate! Fiecare picătură contează, iar prin practicarea economiei de apă, contribuim la menținerea unui echilibru în rezervele noastre”, este apelul postat pe pagina de socializare a Primăriei Drânceni.

În continuare, sunt enumerate câteva sugestii pentru ca localnicii să face economie la apă în această perioadă: • să repare rapid eventualele scurgeri de apă din instalații sau să anunțe eventualele avarii la primărie; • să reducă timpul acordat irigării grădinilor și să nu consume apă în cantități foarte mari. Nu în ultimul rând, edilii comunei le mulțumesc pentru înțelegere sătenilor și îi asigură că, împreună, vor depăși această provocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.