Anul trecut peste 1.500 de copii nevoiași au fost ajutați. Episcopia și „Filantropia Ortodoxă” continuă programul

Peste 1.500 de copii din sate precum Tăcuta, Mircești, Protopopești, Corodești, Chetrosu, Gherghești, Coroiești, Rădăești, Drăxeni, Pogănești, Grumezoaia, ca și cei din centrele de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” au fost anul trecut beneficiari ai programului „Un ghiozdan pentru noul an școlar” primind ghiozdane noi, pline cu rechizite. Episcopia și Asociația continuă și anul acesta programul.

Anul trecut, a V-a ediție a Programului eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, a avut ca beneficiari peste 1.500 de copii proveniți din comunități rurale din Episcopia Hușilor, din Centrele de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși (Boțești, Ghermănești, Fălciu), și din Episcopia Basarabiei de Sud.  Copiii din Tăcuta, Dumasca, Mircești, Protopopești, Emil Racoviță, Corodești, Chetrosu, Gherghești, Coroiești, Rădăești, Drăxeni, Pogănești, Grumezoaia, alături de beneficiarii Centrelor de zi, ale Asociației, de la Boțești, Ghermănești și Fălciu, și de copiii din mai multe parohii din Eparhiile Mitropoliei Basarabiei, au primit ghiozdane noi, pline cu rechizitele necesare la școală.

Pentru anul acesta Episcopia Hușilor, prin Asociația a început deja pregătirile pentru cea de-a VI-a ediție a Programului eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”.

„În lumea noastră plină de speranțe și posibilități, să nu uităm că există copii pentru care un simplu ghiozdan devine un vis greu de îndeplinit. În spatele fiecărui zâmbet curios se ascunde adesea o luptă tăcută pentru educație și împlinire. Acești copii, în ciuda tuturor provocărilor, caută cu încredere cunoașterea și lumina într-un viitor incert. De-a lungul celor șase ani de existență, Campania „Un ghiozdan pentru noul an școlar”, inițiată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și susținută cu drag de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a adus mereu o rază de speranță în viața acestor copii. Fiecare donație de 120 de lei este o cărămidă de încredere, construind poduri către un început de școală strălucit. Să ne alăturăm cu inima deschisă, astfel încât niciun copil să nu fie lăsat în urmă, fără resursele necesare pentru a-și deschide aripile către cunoaștere și a-și construi propriul viitor”, a arătat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.