Vasluianca Mirela Lavric reprezintă România la Jocurile Francofoniei

În următoarele zile, o sportivă din județ va participa alături de alți câțiva zeci de sportivi din țară la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, ce se vor desfășura în Kinshasa, din Republica Democratică Congo. Este vorba despre atleta Mirela Lavric, originară din comuna Pungești, ce este legitimată la CSM Vaslui.

Ediția din 2023 a Jocurilor Francofoniei, cea de-a IX-a ediție, se va desfășura între 28 iulie – 6 august și va fi găzduită de capitala și cel mai mare oraș al Republicii Democratice Congo. În cadrul Jocurilor, vor lua parte sportivi din 45 de națiuni (atâtea erau înscrise până în luna iunie) și se vor susține competiții la opt discipline sportive, România urmând să fie reprezentată de câțiva zeci de sportivi înscriși la șase sporturi.

Acestea sunt: atletism (masculin și feminin), baschet feminin, lupte libere şi lupte africane (masculin și feminin), ciclism pe şosea, tenis de masă (masculin și feminin) şi judo (masculin și feminin). Cea mai numeroasă delegație a României ce urmează să se deplaseze pe continentul african este cea a Federației Române de Atletism, care va fi reprezentată de 24 de sportivi și 4 antrenori.

Printre aceștia se regăsește și o sportivă din județ, în speță atleta Mirela Lavric, în vârstă de 32 de ani, din comuna Pungești, legitimată la CSM Vaslui. De altfel, vasluianca a reprezentat județul și România și la Jocurile Europene din Polonia, desfășurate între 21 iunie – 2 iulie și găzduite de orașele Cracovia și Malopolska. Atunci, sportiva a concurat în proba de 4×400 metri mixt.

De altfel, aceasta nu este prima participare a Mirelei Lavric la Jocurile Francofoniei, la ediția din 2013, atleta reușind să cucerească medalia de aur în proba de 800 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.