Târg al meșterilor populari la Negrești, prima ediție

Pentru sfârșitul acestei luni, mai exact în zilele de 29 și 30 iulie, în orașul Negrești va avea loc prima ediție a unei noi manifestări, inedite pentru localitate, un târg al meșterilor populari. Prin organizarea acestui eveniment, Primăria și Consiliul Local doresc să contribuie la păstrarea și valorificarea tradițiilor meșteșugărești.

Primăria Negrești anunță organizarea, cu sprijinul Consiliului Local Negrești și alături de Asociația Meșterilor Populari din Moldova, în parteneriat cu Parohia Parpanița, Casa de Cultură „Neculai Cioată” din Negrești și Asociația „Încerc”, în perioada 29-30 iulie 2023, pe Esplanada Casei de Cultură „Neculai Cioată” din Negrești, a primei ediții a Târgului lui Pintilie călătorul.

„Inedita manifestare de la Negrești își propune să contribuie la păstrarea și valorificarea tradițiilor meșteșugărești, încercând să aducă în fața publicului și noile tendințe ce ilustrează acest segment important al civilizației arhaice românești”, transmit organizatorii.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la orele 17.00, în prezența oficialităților locale, a organizatorilor și a partenerilor, a meșterilor populari invitați și a publicului iubitor de tradiții. După deschidere va fi prezentat un scurt program artistic susținut de reprezentanți ai Casei de Cultură „Neculai Cioată”.

„Reamintind zicerea din bătrâni, potrivit căreia „Meșteșugul e brățară de aur”, așteptăm să verificăm împreună cu locuitorii din Negrești și împrejurimi câtă înțelepciune cuprinde un alt vechi proverb românesc: „Tot ce-i adevărat, rar e nou. Tot ce-i nou, rar e adevărat!”!”, scriu cei de la Primăria Negrești pe pagina de socializare a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.