Programul „Anghel Saligny” va finanța noi investiții în două comune din județ

În viitorul apropiat, comunele Perieni și Banca vor beneficia de noi fonduri nerambursabile pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene. Acestea vizează modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, precum și înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă, de canalizare menajeră și pluvială.

În primă fază, zilele trecute, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractele de finanțare pentru respectivele investiții, ce vor primi fonduri necesare implementării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Cele două investiții sunt:

  • Asfaltare străzi în satul Perieni, comuna Perieni – valoare 10.031.948,05 lei;
  • Înființare sistem de canalizare și stație de epurare în sat Gara Banca, comuna Banca – valoare 17.263.913,50 lei.
    Pe lângă cele două contracte de finanțare ce vizează județul Vaslui, ministrul Veștea a semnat, tot în ultimele zile, încă 130 de contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.352.157.151,96 lei. Acestea vizează modernizarea unor străzi și a unor drumuri de interes local, înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare, înființarea sau modernizarea unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea și modernizarea unor poduri și a unor pasarele pietonale.
    Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la 1.774. Valoarea totală a investițiilor este de 19.537.668.435,74 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.