Peste 20 de hectare de grâu au ars într-un incendiu la Lunca Banului

Pompierii hușeni au intervenit ieri după amiază cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și un lan de grâu din satul Lunca Veche, comuna Lunca Banului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață foarte mare de vegetație uscată și miriște extinzându-se la un lan de grâu cu o arie de peste 70 hectare. După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiu.

Au ars 21,4 hectare cultivate cu grâu (pe suprafețe aparținând la două societăți agricole) și peste 40 hectare de vegetație uscată și miriște.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la scânteile de natură mecanică ale unui utilaj agricol aflat în exploatare.

La fața locului a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Lunca Banului cu o autospecială de stingere cu apă, șapte voluntari și utilaje pentru arat și discuit. De asemenea, la intervenție au participat și angajații a două societăți comerciale cu profil agricol.

Tot ieri pompierii din Huși au fost chemați să intervină și au pus în mișcare două autospeciale de stingere cu apă și spumă,  pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din satul Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir.

SVSU Hoceni cu o autospecială de stingere cu apă și SVSU Dimitrie Cantemir cu mai mulți voluntari au reușit însă să facă față incendiului, eliminând pericolul propagării spre o zonă unde sunt depozitați baloți de paie.

Astfel, autospecialele ISU Huși au fost întoarse din drum, autoritățile locale anunțând că pot ține incendiul sub control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.