Patru infracțiuni la volan: beat și fără permis, a furat mașina și a făcut accident

Polițiștii hușeni au reținut un bărbat de 52 de ani din Lunca Banului care, pe 16 iulie 2023, beat fiind, a furat o mașină și a condus-o, deși nu avea permis, pe drumurile din satul Oțetoaia, producând un accident.

După câteva zile de la producerea faptelor, polițiștii hușeni au stabilit activitatea infracționară a unui vărbat de 52 de ani din Lunca Banului, care, beat fiind, pe 16 iulie, a luat, fără voia proprietarului, un autoturism, dintr-o gospodărie, și l-a condus pe drumurile publice din Oțetoaia. El a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat o stație destinată mijloacelor de transport în comun, amplasată pe partea dreaptă a drumului național DN 24 A.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Municipal Huși unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. După verificări, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe 21 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Huși l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. „Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furt în scop de folosință””, a transmis Inpectoratul de Poliție Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.