„Numai” șase infracțiuni în prima seară a festivalului Open Camp

Cinci vasluieni implicați în infracțiuni privind deținerea de substanțe vegetale susceptibile a fi droguri de risc și trei în infracțiuni de folosire a materialelor pirotehnice fără drept. Jandarmii au mai amendat și doi tineri care îi înjurau pe cei de la ordine. Aceasta este „recolta” primei seri de festival Open Camp.

Jandarmii vasluieni au transmis că în prima seară a festivalului Open Camp, alături de polițiști și cuplul chinologic al Poliției de Frontieră au acționat pentru identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

„Astfel, cu ajutorul câinelui antrenat să depisteze droguri au fost constatate două fapte cu privire deținerea de substanțe vegetale susceptibile a fi droguri de risc în care au fost implicate cinci persoane”, au transmis cei de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

Alți trei participanți au amendați pentru infracțiuni de folosire a materialelor pirotehnice fără drept. „Asupra uneia dintre aceste persoane a fost găsit și un spray cu substanțe iritant-lacrimogene, motiv pentru care i-au fost întocmite actele de constatare și pentru infracțiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de articolul 372 din Codul Penal”, au mai transmis jandarmii într-un comunicat.

În jurul orei 05.00, jandarmii au interceptat doi tineri care adresau injurii personalului de ordine. Unul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru provocare de scandal și  adresare de injurii, iar celălalt cu 3000 de lei pentru aceleași fapte, dar și pentru împiedicarea forțelor de ordine de a lua măsurile legale.

„Polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmii, au desfășurat activități informativ-preventive pentru informarea publicului cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri, alcool și substanțe psihoactive. În cadrul activităților s-au purtat discuții cu adolescenții și tinerii prezenți la festival despre riscurile asociate consumului de substanțe pihoactive, dar și consecințele sale: alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efectele nocive asupra sănătății, adopatarea unor comportamente distructive, dar și despre prevenirea Cyberbullyingului și violarea vieții private, în vederea creșterii gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate. De asemenea, copiii și părinți au primit sfaturi și recomandări sub sloganul „Și în vacanță în siguranță”, ce au avut ca principal obiectiv informarea copiilor, părinților și publicului larg asupra necesității implicării active în prevenirea situațiilor în care aceștia (copiii) pot deveni victime sau autori ale unor infracțiuni”, se mai arată în comunicatul jandarmilor.

1 COMENTARIU

  1. In prima noapte a festivalului, in jurul orei 02.00, in zona de acces in incinta locatiei , a avut loc un incident provocat de un grup de muschiulosi fara creier, care au agresat personalul firmei de paza. Din surse credibile acestia sunt angajati ai Penitenciarului Vaslui. Cel mai vehement si recalcitrant a fost unul mai rotofei care ar fi liderul sindicatului angajatilor Penitenciarului Vaslui. Acesta i a amenintat pe lucratorii firmei de paza cu acte de violenta si cu repercursiunile ce o sa se intoarca la acestia, ca urmare a calitatii pe care o are individul exemplar. Doar interventia unor politisti a facut ca evenimentul sa nu degenereze. Halal lider de sindicat, mascarici PLATITI DE STAT… ALOOOOOOO conducerea ce face…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.