La noapte, urmează o nouă dezinsecție pe raza Bârladului!

Pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase transmise prin înțepăturile de insecte, inclusiv a infecției cu virusul West Nile, ce cauzează meningo-encefalită, în următoarele două nopți, autoritățile bârlădene derulează o nouă acțiune de stârpire a țânțarilor, muștelor și căpușelor.

În sezonul cald, înmulțirea țânțarilor devine o adevărată problemă la nivelul Bârladului, nu doar pentru localnicii exasperați de insectele care îi înțeapă și le pot transmite diverse boli infecțioase, ci și pentru cei din conducerea orașului care, an de an, sunt asaltați de solicitări din partea cetățenilor care cer stârpirea lor. Așa că autoritățile declanșează a nouă acțiune de combatere a țânțarilor, muștelor și căpușelor din oraș din această vară, responsabilă de acțiune fiind SC Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, firmă acționariată de Consiliul Local Bârlad.

Ca și până acum, primele vizate de dezinsecție sunt spațiile verzi din Grădina Publică, Parcul „Victor Ion Popa”, dar și locurile de joacă pentru copii. Stropirea cu insecticid va viza și spațiile verzi din zonele de blocuri și case, precum și scuarurile și aliniamentele stradale din Nordul Bârladului. Acțiunea va începe în noaptea de miercuri spre joi (19/20 iulie), în intervalul orar 23.00 – 5.00, pe teren urmând să se deplaseze autoutilitare dotate cu pulverizatoare, iar acolo unde nu e posbil, stropirea va fi făcută de muncitori care vor căra atomizoare similare în spate.

Ulterior, în noaptea de joi spre vineri (20/21 iulie), în același interval orar, „vânătorii” de insecte se vor muta în jumătatea de Sud a orașului. Astfel, aceștia vor pulveriza cu insecticid pe spațiile verzi din zonele de blocuri și de case, în zona de protecție a pârâului Valea Seacă și canalele aferente, în Parcul „Mihai Eminescu”, în zona lacului Prodana, în locurile de joacă pentru copii și în scuaruri și aliniamente stradale din Sudul orașului.

„În acțiunile efectuate pedestru și cu autoutilitara, insecticidul folosit este Solfac Trio EC 140 NF, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, având avizul nr. 5645BIO/18/12.24. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 de ore. Precauții: sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase”, se precizează în anunțul conducerii SC CUP SA Bârlad referitor la acțiunea de dezinsecție.

Măsuri de prim ajutor – insecticid Solfac Trio EC 140 NF

Indicaţii generale: Se va ieşi din zona periculoasă. Aşezaţi şi transportaţi victima într-o poziţie laterală stabilă. Scoateţi imediat hainele contaminate şi depozitaţi-le în siguranţă.

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Se va culca persoana respectivă şi se va ţine la căldură. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă.

Contactul cu pielea: Se va spăla imediat cu apă şi săpun. Dacă simptomele persistă, se va chema un medic.

Contactul cu ochii: Se va clăti imediat şi din abundenţă cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puţin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute şi continuaţi să clătiţi cu apă. Se va acorda asistenţă medicală dacă iritaţia creşte şi persistă.

Ingerare: NU se va induce stare de vomă. Se va clăti gura. Se va anunţa imediat un medic sau spitalul de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.