Elevii bârlădeni, curioși despre viața militară

Câteva zeci de elevi din Bârlad au experimentat, ieri, viața de militar. Însoțiți de profesori, aceștia au vizitat Garnizoana Bârlad în cadrul proiectului „Militar pentru o zi”, organizat de Ministerul Apărării Naționale și desfășurat în întreaga țară. Astfel, timp de câteva ore, cei mici au învățat „cu ce se mănâncă” viața de militar, participând la tot felul de activități desfășurate pentru a le arăta că și ei pot face o carieră în acest domeniu.

„Astăzi, 18 iulie, la sediul Regimentului 52 Artilerie «General Alexandru Tell», militarii din Garnizoana Bârlad au organizat pentru elevii din Bârlad proiectul «Militar pentru o zi», activitate organizată la nivelul Ministerului Apărării Naționale. Pe parcursul acestei zile, tinerii care ne-au vizitat au avut privilegiul de a trăi o experiență deosebită, aceea de a experimenta cum decurge o zi de instrucție din viața unui militar. Activitatea a debutat cu arborarea drapelului României, după care vizitatorii au participat la ateliere interactive de prezentare de tehnică, aparatură și armament din dotarea militarilor, atelier de acordarea primului ajutor, au vizitat facilitățile de instruire a militarilor și locul de unde se iau cele mai importante decizii în unitate – biroul comandantului. Totodată, au aflat de la reprezentanții Biroului de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Vaslui informații referitoare la oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar. La sfârșitul zilei, tinerii au declarat că au trăit o experiență captivantă, iar unii dintre ei și-au manifestat interesul de a deveni militar de carieră. Mulțumim tuturor pentru participare și pentru interesul manifestat”, au transmis reprezentanții Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell”.

Trebuie spus că, zilele trecute, proiectul „Militar pentru o zi” s-a desfășurat în Garnizoana Arad, însă urmează să aibă loc și în celelalte garnizoane din țară. Obiectivul proiectului este de a promova imaginea Armatei României și de a crește vizibilitatea instituției militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.