Elev de la „Codreanu”, medalie de argint la Olimpiada Europeană de Geografie. România, pe prima poziție

România s-a clasat pe prima poziție de Olimpiada Europeană de Geografie, cu patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz. La această performanță a contribuit și bârlădeanul Cosmin Ioan Dulgheru, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, care îl are drept profesor coordonator pe Cristina Oprea, care a obținut medalia de argint.

Elevii români au obținut patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz în cadrul Olimpiadei Europene de Geografie, ccea ce a făcut ca România să se claseze pe prima poziție.

La această performanță a contribuit și bârlădeanul Dulgheru Cosmin Ioan, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad și membru al echipei de juniorii a țării noastre care a participat la olimpiadă avându-l ca profesor coordonator pe Cristina Oprea. El a obținut una dintre medaliile de argint.

Pe lângă bârlădeanul Cosmin Ioan Dulgheru, echipa de juniori a mai fost formată din: Drăguţ Ştefan Cristian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti – medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Petculescu Diana; Balan Iustin – Colegiul Naţional „Garabet  Ibraileanu” Iaşi – medalie de aur, profesor coordonator Dumitraşcu Bogdan; Ţiplic Paul Ioan – Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de bronz, profesor coordonator Ana Marinescu.

Ministerul Educației a anunțat astăzi că două echipe, una formată din seniori şi alta din juniori, au reușit să plaseze România pe prima poziție în clasamentul pe țări la Olimpiada Europeană de Geografie. 

„România s-a situat pe prima poziţie în clasamentul pe ţări la Olimpiada Europeană de Geografie! Ţara noastră a fost reprezentată de două echipe, seniori şi juniori, fiecare alcătuită din câte 4 elevi, toţi obţinând medalii. Lotul României aduce acasă patru medalii de aur trei medalii de argint şi una de bronz”, a anunţat Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

Echipa seniorilor a fost alcătuită din: Topai Alex – Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” Oradea- medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Timotei Camelia;  Bratu Mihai Alexandru – Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu – medalie de aur, profesor coordonator Vasile Zaharia; Papirowski Svenja Alexia – Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Bucureşti – medalie de argint, profesor coordonator Nedelea Dorina; Dumitrescu David Mihai – Colegiul Naţional „Carol I” Craiova- medalie de argint, profesor coordonator Ciobanu Maria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.