Clubul Sportiv Județean devine realitate

De luni, odată cu ședința Consiliului Județean (CJ) Vaslui, județul Vaslui va avea un club sportiv propriu. Cu angajați proprii, regulament de funcționare, Clubul Sportiv Județean, aflat în subordinea CJ, se va ocupa de promovarea sportului și a valorilor sale și de organizarea de competiții la nivel județean. „Prin înființarea unui club sportiv județean, cu statut și identitate proprie, se încearcă crearea unui sens și a unei coeziuni în cadrul comunității sportive a județului, dar și în rândul cetățenilor județului iubitori de sport”, spune Dumitru Buzatu, președintele CJ, cel care a inițiat proiectul de hotărâre, pe care consilierii județeni cel mai probabil îl vor aproba luni.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui vrea un club sportiv propriu, al județului, care să se ocupe de sport și sănătatea fizică a locuitorilor. Pentru Dumitru Buzatu, președintele CJ, înființarea unui Club Sportiv Județean este importantă. „Este cunoscut faptul că, pentru comunitate, o importanţă deosebită o reprezintă sănătatea copiilor şi a tinerilor, care are la bază, în afară de o alimentaţie adecvată, practicarea educaţiei fizice şi a sportului. Toate acestea vor asigura o populaţie sănătoasă din punct de vedere fizic şi, printr-o educaţie adecvată, şi din punct de vedere spiritual. Implicarea Consiliului Judeţean Vaslui în susţinerea şi dezvoltarea sportului de performanţă va fi de natură organizatorică, patrimonială şi financiară, prin stabilirea structurii şi a regulamentului de organizare și funcţionare pentru o nouă structură sportivă. Scopul principal al înființării acestui club sportiv este evidențierea și crearea unui spirit comunitar prin apartenența la un club. Prin înființarea unui club sportiv județean cu statut și identitate proprie, se încearcă crearea unui sens și a unei coeziuni în cadrul comunității sportive a județului, dar și în rândul cetățenilor județului iubitori de sport”, spune Buzatu, care, pentru ședința de luni, le propune consilierilor județeni un proiect de hotărâre pentru înființarea instituției, care va activa în subordinea CJ, va avea angajați proprii, patru la număr, și va coordona și promova activitățile sportive din județ.

Clubul Sportiv Județean (CJS) va avea secții de fotbal, handbal, baschet, volei, rugby, atletism, ciclism, automobilism sportiv, motociclism, modelism, karting, gimnastică, tenis de masă, tenis, șah, arte marțiale și lupte.

Regulamentul de organizare și funcționare, propus spre aprobare odată cu proiectul de înfiinațre, prevede că rolul CSJ va fi de a organiza competiţii sportive, de promovare a acțiunilor cuprinse în sfera de activitate, mai ales în rândul tinerilor, pentru formarea deprinderilor de mișcare și sport de performanță, promovarea sportului și crearea spiritului comunitar vasluian prin apartenența la un club, inițierea, desfășurarea și participarea la programe, acțiuni cu mesaj sau caracter sportiv, dar și cultivarea respectului pentru valorile perene ale sportului românesc.
Organizagrama CSJ prevede 4 angajați: un director, ce urmează a fi numit prin hotărâre a CJ, și 3 inspectori, câte unul pentru cele 3 compartimente: Juridic și resurse umane, Financiar-contabilitate și achiziții publice, respectiv Administrativ, tehnic și coordonare sportivă, și care vor activa într-un birou situat la etajul II al fostei Case a Armatei din municipiul Vaslui. Ulterior, vor fi înființate și posturi pentru funcționarea structurii sportive. Până atunci, bugetul clubului va fi de 23.501 lei/lună, reprezentând cheltuieli de personal.

Finanțarea Clubului se va face din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul local al județului Vaslui, precum și din alte surse. Din bugetul Clubului, pe lângă organizarea de competiții și alte activități, se vor acorda și premii ori recompense, în bani sau obiecte, sportivilor care se vor evidenția pentru performanțe deosebite obținute în competițiile sportive, precum și antrenorilor acestora.

Clubul Sportiv Județean Vaslui va avea o emblemă proprie, formată dintr-un cerc în interiorul căruia se află o minge, creând imaginea unor cercuri înscrise, peste care este atașată stema Județului Vaslui, stabilind apartenența structurii sportive, emblemă ce va avea culorile roșu, alb, albastru, gri/argint și galben/aur, culori care vor sta la baza realizării elementelor de identitate vizuală a clubului sportiv (echipament sportiv, fanion, materiale de promovare, altele).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.