Cinci pompieri bârlădeni, misiune în Grecia

Ieri, încă 50 de pompieri români s-au alăturat efortului de a stinge incendiile din Grecia, cu patru autospeciale de stins incendii de pădure, trei cisterne de 10.000 litri, un autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) și o tabără mobilă pentru cazare. Printre acești salvatori care au plecat în țara prietenă s-au aflat și cinci pompieri experimentați de la Detașamentul Bârlad.

Ieri, alți 50 de pompieri români au plecat în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor devastatoare care distrug pădurile acestei țări și nu numai. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a trimis cinci pompieri experimentați din cadrul Detașamentului Bârlad. 

Decizia privind acordarea noului srijin a venit după ce premierul Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

Astfel, s-a decia plecarea spre Grecia a încă 50 de specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonat pe cale terestră, împreună cu patru autospeciale de stins incendii de pădure, trei cisterne de 10.000 litri, un autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) și o tabără mobilă pentru cazare.

„Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională. Între cei 50 de pompieri care se deplasează spre Republica Elenă se află și cinci colegi din cadrul Detașamentului Bârlad”, au transmis pompierii vasluieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.