Cercul de Karting din Bârlad, prestație bună la „Cupa Olteniei”

Cei patru piloți din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad care, în urmă cu câteva zile, au participat la „Cupa Olteniei”, cea de-a treia etapă a Concursului Național de Karting Școlar „Micul Pilot”, au făcut o cursă excelentă. Nu au urcat pe podium, dar s-au situat printre cei mai buni din țară.

Zilele trecute (21-23 iulie), piloții din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad au participat la o nouă competiție de profil din acest an. Este vorba despre Concursul Național de Karting Școlar „Micul Pilot”, etapa a treia – „Cupa Olteniei”, ce s-a desfășurat pe pista „Speed Kart” din Bacău. Competiția a fost organizată de Palatul Copiilor Bacău și a fost inclusă în calendarul activităților naționale extrașcolare pe anul 2023 al Ministerului Educației.

Din păcate, întrucât toți sunt începători și s-au aflat la prima participare la un concurs național, niciunul dintre cei patru piloți ce au format echipajul bârlădean nu a urcat pe podium. Însă, toți s-au aflat foarte aproape de cucerirea unei medalii. Astfel, Ioan Vladimir (6 ani, categoria Promo BB) și David-Mihai Puflea (9 ani, categoria Pufo) au ocupat locul V, în timp ce Petru-Cristian Vătafu (7 ani, categoria Bambini) a ieșit pe locul VI. Nu în ultimul rând, Matei-Dinu Maftei (7 ani, categoria Bambini) a terminat concursul pe locul VIII.

„În urma rezultatelor obținute pe echipe, ne-am clasat pe locul VI în clasamentul pe echipe, adică un loc foarte bun dacă ținem cont de faptul că toți piloții sunt debutanți și că aceasta a fost prima lor participare pe o pistă de karting. În plus, a fost o concurență foarte mare, iar ceilalți copii erau mai experimentați. Personal, i-am felicitat pe toți pentru că au reușit să termine toate cursele cu bine și chiar să depășească piloți mai experimentați decât ei”, ne-a declarat profesorul Marius Gîmbuță, coordonatorul Cercului de Karting și directorul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.