Bârlădenii, invitați să scape de echipamentele electrocasnice vechi

Timp de două săptămâni, bârlădenii sunt invitați să ia parte la o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) uzate. Astfel, în loc să arunce la gunoi frigiderele, calculatoarele, aspiratoarele, televizoarele, etc. defecte, localnicilor li se recomandă să apeleze la reprezentanții Priscom (telefon 0751.110.550) pentru a preda obiectele voluminoase. În cazul celor mai mici și ușor de transportat, cetățenii le pot duce singuri la punctele amenajate de municipalitate.

„Toți putem fi cetățeni responsabili față de mediul înconjurător. Cum? Prin participarea la campania de colectare a echipamentelor electrice și electrocasnice care va avea loc între 17 – 31 iulie. Primăria Bârlad, în parteneriat cu Priscom, organizează această acțiune, la următoarele puncte fixe: • Grădina Publică – Centrul de Informare Turistică (de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00); • Biblioteca «Stroe S. Belloescu» (în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 8.00 – 16.00, iar marți și joi, între orele 8.00 – 18.00); • Casa Memorială «Gheorghe Gheorghiu Dej» (de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00, iar sâmbăta, între orele 9.00 – 13.00). Nu mai lăsați deșeurile electronice să ocupe spațiu și să adune praf în casa dumneavoastră!”, este îndemnul făcut de viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

Bârlădenii care vor să participe la această campanie trebuie să știe că cei care se prezintă la cele trei puncte fixe de colectare a DEEE vor primi cadou un detergent de rufe sau de vase. În cazul în care echipamentele uzate de care vor să scape sunt destul de voluminoase (mai grele de 5 kilograme), aceștia nu trebuie să le care singuri, ci pot suna la Priscom (telefon 0751.110.550) pentru a solicita să vină cineva să le preia.

„Reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice este esențială pentru protejarea mediului înconjurător. Peste tot în lume, echipamentele electrice și electrocasnice se reciclează, întrucât, în acest fel, conservăm resursele naturale și prevenim riscurile pentru sănătatea umană. În același timp, respectăm reglementările, iar refolosirea materialelor poate genera locuri de muncă”, a subliniat viceprimarul Vintilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.