5.880 pachete de țigări de contrabandă, descoperite în plafonul unei remorci, la Albița

Cetățeanul moldovean prins cu 5.880 de pachete (117.600 țigarete) ascunse în plafonul modificat al remorcii, a declarat la conrolul de forntieră de la Albița că intenționa să le introducă ilegal în țară, urmând să le comercializeze pe piața neagră în vestul Europei.

Miercuri, pe 19 iulie a.c, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în punctul de efectuare a controlului coordonat al autorităților Poliției de Frontieră de pe sensul de intrare în România, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, de 37 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, pe care era transportată o altă remorcă.

„În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii. Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în PTF Albița-Leușeni rutier și în baza profilului de risc stabilit, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi persoanei, în colaborare  cu autoritățile din Republica Moldova, ocazie cu care echipa comună de control, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, disimulată în plafonul modificat al remorcii, cantitatea totală de 117.600 ţigarete (5.880pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și că intenționa să le introducă ilegal în țară, urmând să fie comercializate pe piața neagră, în state din vestul Europei”, au transmis polițiștii de frontieră.

Polițitii de frontieră au luat măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 88.200 de lei și acum în cercetează pe basarabean pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.