Rugbiștii români se pregătesc pentru Campionatul European din Portugalia. Printre ei, și doi băieți și o fată din Bârlad

În acest week-end, loturile de seniori ale României 7s, fete și băieți, vor lua parte la Women’s 7s Championship Series / Men’s 7s Championship (Campionatul European), de la Algarve, Portugalia. Până atunci însă, participă la un stagiu de pregătire la Complexul Sportiv „Sydney 2000” de la Izvorani, printre cei 32 de sportivi convocați numărându-se și trei din Bârlad: Ana-Maria Călin (CS Politehnica Iași), Robert Neagu (CSA Steaua) și Teodor Ursu (CS Universitatea Cluj).

Oficialii Federației Române de Rugby au anunțat, zilele trecute, că, între 9-11 iunie, naționala de rugby 7s feminin va participa la prima etapă a Women’s 7s Championship Series 2023 (Campionatul European), iar cea de rugby 7s masculin va lua parte la prima etapă a Men’s 7s Championship 2023. Ambele competiții se vor desfășura în Portugalia, respectiv la Algarve / Vila Real de Santo António. Până atunci însă, cele două loturi ale României iau parte la ultimul cantonament de pregătire, găzduit de Complexul Sportiv „Sydney 2000” de la Izvorani, între 2-7 iunie.

Astfel, la fete, din cele 16 sportive convocate la acest stagiu, una este din Bârlad. Este vorba despre Ana-Maria Călin, legitimată la CS Politehnica Iași. Aceasta este absolventă a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, unde a practicat rugby super mixt, o ramură a sportului cu balonul oval. Antrenată de profesorii Daniel Tufaru și Valerian Panțîru, echipa din care a făcut parte rugbista a devenit campioană națională în anii 2017, 2018 și 2019 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS).

La Algarve Women’s 7s Championship Series 2023, „ghindele” fac parte din Grupa A, alături de Polonia, Belgia și Cehia. În Grupa B se află Irlanda, Spania, Germania și Suedia, iar în Grupa C se află Marea Britanie, Franța, Italia și Portugalia. Așa cum au fost stabilite deja, meciurile României din grupă sunt următoarele:

Polonia – România (9 iunie, ora 12.00)

Belgia – România (9 iunie, ora 17.22)

Cehia – România (10 iunie, ora 11.22)

La băieți, printre cei 16 sportivi convocați, se regăsesc și doi bârlădeni. Aceștia sunt Robert Neagu, legitimat la CSA Steaua București, și Teodor Ursu, legitimat la CS Universitatea Cluj. Ambii și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior au făcut pasul la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe din țară.

La Algarve Men’s 7s Championship 2023, România face parte din Grupa B, alături de Germania, Italia și Georgia. În Grupa A se regăsesc Spania, Portugalia, Lituania și Cehia, iar în Grupa C se află Franța, Belgia, Irlanda și Marea Britanie. Potrivit programului stabilit de organizatori, meciurile României din grupă sunt următoarele:

Germania – România (9 iunie, ora 15.14)

Italia – România (9 iunie, ora 20.36)

Georgia – România (10 iunie, ora 14.36)

Ambele echipe ale României 7s, feminin și masculin, sunt calificate la European Olympic Games, ce va avea loc în perioada 23-27 iunie în Cracovia, Polonia, această competiție fiind criteriul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.