Vinderei are prima primărie digitalizată

„Suntem prima comună din județul Vaslui care implementează acest ecosistem de digitalizare. Fiind deschizători de drum, întâlnim și multe probleme pe care încercăm să le rezolvăm repede, fără a pune cetățenii comunei noastre pe drumuri”, le-a transmis primarul Ionuț Ghiur locuitorilor după o săptămână grea în care s-a finalizat implementarea proiectului unui ecosistem de digitalizare, prin care se asigură o furnizare rapidă a serviciilor, simplificarea procedurilor administrative, îmbunătățirea condițiilor de muncă și satisfacția funcționarilor și reducerea costurilor.

Comuna Vinderei este prima din județ care s-a adaptat la noua realitate tehnologică, deschizând drumul digitalizării Smart Village. „Țin să vă reamintesc că suntem în plin proces de digitalizare a primăriei și a instituțiilor subordonate acesteia”, le-a transmis primarul Ionuț Ghiur locuitorilor săptămâna trecut, anunțându-o, în același timp, și beneficiile implementării ecosistemului digital din cadrul proiectului „Înființarea sistemului de management integrat local (tip Smart Village), în comuna Vinderei”: „Îmbunătățirea activității Primăriei Comunei Vinderei, a accesului cetățenilor la informație datorită serviciilor, a satisfacției utilizatorilor, mai multe servicii orientate pe nevoile dumneavoastră, a cetățenilor, o furnizare rapidă a serviciilor, simplificarea procedurilor administrative, îmbunătățirea condițiilor de muncă și satisfacția funcționarilor și reducerea costurilor”.

„A fost o săptămâna grea pentru noi toți, o săptămână în care am fost nevoiți să ne adaptăm noilor procese și fluxuri de înregistrare si eliberare a documentelor”, a scris primarul pe pagina sa de socializare, precizând că localitatea pe care o conduce este prima comună din județul Vaslui care implementează acest ecosistem de digitalizare.

„Fiind deschizători de drum, întâlnim și multe probleme pe care încercăm să le rezolvăm repede, fără a pune cetățenii comunei noastre pe drumuri”, a scris primarul.

Ionuț Ghiur le-a mulțumit prefectului Daniel Onofrei și directoare Stoleru Monica de la SPLEP Bârlad pentru ajutorul acordat și înțelegere și a făcut un apel la celelalte instituții din județ să citească cu atenție legislația și să nu pună cetățenii comunei Vinderei pe drumuri. „Documentele semnate cu semnătură electronică extinsă și sigiliul electronic au aceeași valoarea juridică cu documentele ștampilate și semnate olograf. În același timp, îi rog pe cetățenii comunei Vinderei care au adresă de mail să-și facă cont pe platforma ConectX, să-și valideze identitatea digitală, evitând timpul pierdut și drumurile inutile, cererile fiind soluționate prin această platformă. Cetățenii care au cont, au acces și la istoricul solicitărilor. Pentru cei care nu au această posibilitate, îi anunțăm că eliberarea documentelor poate dura până la o zi din momentul depunerii cererii la registratura primăriei. Rog înțelegere, cât și răbdare din partea dumneavoastră”, a mai transmis primarul din Vinderei.

1 COMENTARIU

  1. Vrem asfalt pe drumurile judetene DJ 242C si DJ 242G din comuna Vinderei ! Suntem izolati in PRAF, cei din judetul Galati au asfalt, la ei se poate iar la noi Consiliul Judetean Vaslui nu …)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.