Vasluienii, invitați să fie concurenți ai Festivalului „Mai cu Folk”

Primăria municipiului Vaslui a publicat pe site-ul propriu regulamentul Festivalului Concurs „Mai cu Folk”, care va avea loc pe 13-14 mai. Grupurile și interpreții vasluieni care se consideră talentați și au vârsta de până la 35 ani își pot proba măsura talentului muzical în cadrul acestui festival.

„Festivalul-concurs este conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor și interpreților individuali de muzică folk, cu vârsta până la 35 ani, propunându-și descoperirea, lansarea și mediatizarea unor autentice valori ale genului și popularizarea acestora”, se arată în regulamentul manifestării publicat de Primăria municipiului Vaslui.

Același regulament precizează obiective festivalului: identificarea și promovarea talentelor interpretativ-creative și îmbogățirea cu noi valori a repertoriului de gen; intensificarea stimulării, promovării și afirmării unor modalități moderne de expresie artistică.

Concursul se va desfășura pe categoriile de vârstă: până la 12 ani; 13 – 15 ani; 16 – 20 de ani și 21 – 35 de ani, pe cele două secțiuni (individual și grup).

Vasluienii care vor să participe ca și concurenți pot transmite formularul de înscriere pe care îl găsesc pe siteul primăriei la adresa de e-mail cultura@primariavaslui.ro. La aceeași adresă de e-mail va fi trimisă și înregistrarea audio/video a materialului care va fi susținut în concurs de fiecare participant la Secțiunile Individual și/sau Grup. Acestea trebuie să cuprindă obligatoriu următoarele elemente de identificare: numele elevului/grupului, numele profesorului îndrumător, orașul de proveniență. În urma audiției/vizionării materialelor, va avea loc o preselecție a participanților și vor fi invitați în concurs doar cei admiși.

Fiecare concurent sau grup va prezenta în concurs 2 piese muzicale, compoziții proprii sau prelucrări din creația românească de gen. Participanții se vor acompania singuri, la chitară sau alte instrumente specifice muzicii folk; nu se admite

acompaniament înregistrat (negativ).

Compozițiile proprii și folosirea instrumentelor naturale (reci) vor constitui un criteriu important de departajare.

Câștigătorii trofeului Festivalului-concurs „Mai cu folk” din edițiile anterioare nu mai pot concura în cadrul altor ediții ale festivalului, ei putând fi invitați în recital.

Sâmbătă, în Parcul Copou, de la ora 10.00, va avea loc Concursul de muzică folk (competiția cu participarea interpreților/grupurilor folk acceptate în concurs), de la ora 18.00, concertul în care va evolua invitatul de onoare al ediție, iar în deschidere un recital al câștigătorului ediției precedente.

Duminică, de la ora 11.00, va începe Festivitatea de premiere și recitalurile al laureaților ediției curente a concursului.

Organizatorii vor oferi trofee, diplome și premii în bani pentru fiecare dintre categoriile de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.