Vasluianca Simona-Maria-Violeta Beșleagă, premiul I la Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc”

Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! Vasluianca Simona-Maria-Violeta Beșleagă a câștigat premiul I la cea de-a treia secțiune a concursului, dedicată interpreților cu vârste între 14 și 18 ani.

În perioada 17-18 mai a avut loc, în comuna Cumpăna, județul Constanța, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc”. După o preselecție riguroasă și-au dat concursul pe scena Casei de Cultură, în fața unui juriu extrem de exigent și profesionist, 39 de soliști cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din toate zonele țării.


Trofeul acestei ediții a fost câștigat de concurenta Flavia Maria Cochirleanu din satul Bentu, comuna Gălbinași, județul Buzău. Ea a demonstrat tuturor că rețeta succesului are la bază talent, multă muncă, pasiune reală pentru folclorul autentic și nu în ultimul rând perseverență!

Clasamentul ediției XVI a festivalului-concurs:

SECȚIUNEA I (6-9 ani):

Premiul I – CIOBANU MARIA din municipiul București

Premiul II – STOICA TIMEEA ANAIS din municipiul București

Premiul III – FLOREA MIHAI-IULIAN din municipiul București

Mențiune – HUȘTEA AIDA-MARIA din municipiul București

SECȚIUNEA II (10-12 ani):

Premiul I – BĂDUCU MARIA-ROVANA din municipiul Buzău

Premiul II – VÎRDOL LUISIANNA-CĂTĂLINA din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman

Premiul III – BRUTCĂ ANA-MARIA din municipiul Medgidia, județul Constanța

Mențiune – IVAN ROBERT-IOAN din orașul Brăila

Mențiune – DINU ANA-MARIA–ISABELA din municipiul Buzău

SECȚIUNEA III (14-ani):

Premiul I – BEȘLEAGĂ SIMONA-MARIA-VIOLETA din comuna Gârceni, județul Vaslui,

Premiul II – POPESCU MIHAELA-CLAUDIA-CRISTINA din orașul Slatina, județul Olt

Premiul II – MITRAN MELINDA din orașul Târgu Jiu, județul Gorj

Premiul III – MONȚĂ ANDREEA –DARIA din municipiul Caracal, județul Olt

 Premiul III – MĂRGEAN SELENA-ANDREEA din orașul Giurgiu

Mențiune – IVAN ANDREI-MARIAN municipiul Motru, județul Gorj

Mențiune – BĂLAN MIRUNA-IOANA din comuna Cornu de Sus, județul Prahova


„Juriul a fost format din personalități marcante ale folclorului românesc cărora le mulțumim pentru profesionalismul și exigența de care dau dovadă de fiecare dată:
Doamna ELISE STAN – profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni – președintele juriului Doamna Doina-Virginia IŞFĂNONI – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Doamna Daniela-Roxana GIBESCU – doctor etnomuzicolog, specialist Casa de Discuri ELECTRECORD RomâniA, Doamna Nicoleta-Elena POPA – director Televiziunea „FAVORIT”, Domnul Valentin MARIN – etnomuzicolog, manager al Radio România Antena ,,Antena Satelor””, au transmis organizatorii.
Aceștia au precizat că acompaniamentul orchestral de înaltă ținută a fost realizat de către Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”BRÂULEȚUL” al Centrul Cultural „Teodor T. Buradaˮ Constanța sub bagheta maestrului dirijor Dr. Cristian OBREJAN.

Acest spectacol a ajuns pe calea undelor la și mai mulți spectatori datorită partenerilor media, Televiziunea „Favorit”, Radio România „Antena Satelor”, Antena 3 Constanța, Național TV, Radio România Constanţa, Radio Doina, Radio Sky.
„Întreg spectacolul a fost prezentat cu un profesionalism aparte de domnul asist. univ. Drd. Ionuț Dulgheriu, actor, solist și realizator de emisiuni la Radio Doina. Felicitări tuturor participanților, sunteți cu toții învingători!”, au mai punctat organizatorii. 

„Dor de cânt românesc, festival național concurs, pentru tinerii interpreți de la 6 la 18 ani a ajuns la a XVI-a ediție. Este de suflet pentru că folclorul reprezintă sufletul românilor și ne identifică pe noi românii oriunde pe globul pământesc. De altfel și UNESCO a declarat Doina și Călușul ca fiind valori imateriale ale umanității. Este firesc ca noi românii să avem grijă să ducem mai departe această ladă de zestre pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri, cum altfel, decât pregătind, instruind și șlefuind aceste pietre prețioase care sunt tinere talente. De aceea din toate zonele țării 39 de concurenți s-au prezentat la Cumpăna pentru a participa la acest festival. Președintele juriului este Elise Stan. Tot juriul a avut o misiune grea. La secțiunea a III-a au fost foarte mulți concurenți buni. Este firesc să ne bucurăm. Vedem unde pleacă astăzi trofeul. Recitalurile au atras cumpănenii și participanții. este o datorie sacră de a pune în valoare cultura românească. Trebuie să avem grijă de copiii noștri să știe cât de frumos este cântecul popular românesc”, a declarat Mariiana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.