USR Bârlad și-a ales noua conducere

Începând de duminică, 28 mai, partidul Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Locală Bârlad are conducere nouă. Astfel, după șase ani în care președinte a fost medicul Ovidiu Ciobotaru, ales în două mandate a câte 2, respectiv 4 ani, șefia a fost preluată de viceprimarul Ana Maria Vintilă. De altfel, aceasta a fost singurul membru de partd ce și-a depus candidatura pentru fotoliul de președinte.

„A fost un pas firesc pentru mine de a-mi asuma candidatura pentru președinția USR Bârlad și sunt conștientă că voi fi pusă în fața unor provocări majore, având în vedere cele patru rânduri de alegeri care urmează anul viitor. Azi (duminică, n.r.) am devenit președintele USR Bârlad prin votul întregii filiale și mă bucur că noul Biroul Local este alcătuit din bârlădeni care știu că politica este despre oameni și trebuie făcută pentru oameni. Mă bucur, de asemenea, că, din cei nouă membri ai Biroului Local, patru sunt femei. Încurajez participarea cât mai multor colege în mod activ în politică, întrucât cred că locul nostru este aici și mai cred că femeile fac diferența în politică. Funcția de președinte USR Bârlad implică un angajament serios de timp, energie și resurse pe care mi-l asum din dorința de a continua munca începută de colegul meu, doctorul Ovidiu Ciobotaru. Aceea de a arăta că politica poate fi un instrument al binelui dacă este folosită pentru oameni”, a declarat Ana Maria Vintilă, noul președinte al USR Bârlad.

Aceasta este secondată de trei vicepreședinți, respectiv de consilierii locali Ovidiu Cătălin Ciobotaru și Vlad Sîrbu și de Dorin-Ionuț Vintilă. În ceea ce privește componența noului Birou Local al USR Bârlad, acesta cuprinde cinci persoane: Dana Croitoru, Carina Mocanu, Sorin Popa, Mihai Bolea și Cătălina Laura Răianu.

„Mi-am încheiat al doilea mandat de președinte al USR Bârlad duminică, 28 mai 2023, și nu am mai candidat pentru încă unul. În acești ani, am contribuit din plin la campania «Fără Penali în Funcții Publice», am obținut un scor istoric la alegerile europarlamentare și am obținut un mandat de viceprimar. Ana Maria Vintilă este noul președinte al USR Bârlad începând de duminică, 28 mai 2023. A fost singurul candidat din cursa internă, fiind cumva unanim acceptat la nivelul filialei că ea este cea mai potrivită alegere pentru această funcție. Sunt convins că va face o treabă bună, cum a făcut și până acum și, cu siguranță, va fi viitorul primar al Bârladului!”, a precizat Ovidiu Ciobotaru, fost președinte al USR Bârlad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.