Ursul a ajuns în Zona Industrială

După ce a fost semnalat în Ivănești joi, astăzi dmineață prezenţa ursului care, cel mai probabil, a venit din județul Bacău, a fost anunțată în Zona Industrială a municipiului Vaslui, cetăţenii fiind avertizaţi prim mesaj RO-Alert.

„În această dimineaţă a fost semnalată prezenţa unui urs în Zona Industrială a municipiului Vaslui – cartier Rediu, pe dealul aflat vis-a-vis de fosta fabrică IAMC Vaslui. În zonă au fost deplasate echipaje ale Jandarmeriei Vaslui şi o ambulanţă tip B2. Locuitorii au fost sfătuiţi să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să îl fotografieze ori să îl hrănească”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Autorităţile desfăşoară o misiune de căutare şi capturare a ursului în condiţii de siguranţă.

Joia trecută, a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Ursoaia din comuna Ivăneşti. Animalul nu a fost găsit, dar au existat indicii conform cărora patrupedul s-a deplasat într-o pădure din localitatea Gârceni.

La începutul acestei luni, pe 9 mai, un urs, cel mai probabil același, a fost prins într-un laţ, de către localnici, într-o pădure din comuna Oşeşti, autorităţile acţionând pentru eliberarea animalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.