Rugbiștii de la Școala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, campioni naționali pentru a șaptea oară

Echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad a cucerit, în acest week-end, cel de-al șaptelea titlu de campioană națională în cadrul etapei finale a Olimpiadei Gimnaziilor la super rugby mixt, desfășurate la Târgoviște. Performanța vine la o săptămână de la titlul național obținut de echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

După ce, la finele lunii aprilie, au devenit campionii Moldovei, rugbiștii de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad au făcut tot posibilul să cucerească și titlul național. Mai exact, au câștigat medalia de aur la etapa națională a Olimpiadei Gimnaziilor la super rugby mixt. De fapt, a șaptea medalie de aur cucerită în ultimii 11 ani (excepție fac anii 2020 și 2021, când competiția școlară nu s-a organizat din cauza pandemiei).

Performanța a fost atinsă săptămâna trecută (26-28 mai), la Târgoviște, județul Dâmbovița, unde și-au disputat supremația opt echipe care au reprezentat tot atâtea provincii din țară. Competiția sportivă s-a adresat copiilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) care, potrivit regulamentului, au purtat la mijloc o eșarfă și au avut în teren cel puțin două fete.

Pe lângă echipa bârlădeană, care a reprezentat regiunea de Nord-Est, la etapa finală s-au calificat și echipele reprezentative ale județelor Bihor (regiunea de Nord-Vest), Vrancea (regiunea de Sud-Est), Brașov (regiunea de Centru), Timiș (regiunea de Vest), Dâmbovița (regiunea de Sud-Vest), Giurgiu (regiunea de Sud) și București (regiunea București-Ilfov).

În final, după disputarea tuturor partidelor, echipa bârlădeană antrenată de profesorul Bogdan Jora a ieșit pe locul I, demonstrând că este cea mai bună din țară la super rugby mixt. De asemenea, adolescentul Ștefan Savin, căpitanul echipei din Bârlad, a fost desemnat „Cel mai bun jucător” al competiției. Echipa județului Timiș s-a clasat pe locul II, iar cea din Brașov pe locul III.

„Proiect comun, obiectiv comun: păstrarea titlului național la Bârlad! Echipele de rugby de la Liceul Pedagogic «Ioan Popescu» Bârlad și Școala Gimnazială «Manolache Costache Epureanu» Bârlad au câștigat aurul național în 2022 și ne-am propus ca, și în acest an, să păstrăm trofeul. Dacă, în urmă cu o săptămână, echipa de liceu a reușit să cucerească aurul național, acum a venit rândul celei de gimnaziu să reușească ce și-a propus. Cum cele două echipe sunt parte a aceluiași proiect și se antrenează împreună cu mine și cu domnul Jora, era și firesc să obțină tot aurul. Având în vedere că o parte dintre membrii echipei gimnaziale vor trece în toamnă la liceu și vor intra în echipa de rugby a Liceului Pedagogic, unde îi voi antrena tot eu, am fost și eu la Târgoviște, pentru a-i susține și a-i încuraja pe parcursul competiției”, ne-a declarat profesorul Dan Tufaru, antrenorul echipei de rugby a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

Din echipa campionilor naționali fac parte următorii elevi: Victor Constantin Damian (clasa a VIII-a), Alexia Elena Damian (clasa a VIII-a), David Iulian Pavel (clasa a VIII-a), Ionuț Ivan (clasa a VIII-a), Miruna Florentina Neagu (clasa a VIII-a), Robert Racoviță (clasa a VIII-a), Ștefan Savin (clasa a VIII-a), Daria Capotă (clasa a V-a), Codrin Banu (clasa a VI-a), Delia Costache (clasa a VI-a), Radu Șerban (clasa a V-a) și Dragoș Răianu (clasa a VI-a).

Trebuie spus că echipa de rugby a Școlii „Manolache Costache Epureanu” Bârlad are un palmares impresionant. Numai în ultimii 11 ani a cucerit șase titluri naționale, respectiv în anii 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 și 2022. În anul 2018, a ieșit vicecampioană națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.