Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta-Leova, deschis oficial în prezența miniștrilor din România și Republica Moldova

Ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prefectul județului și președintele Consiliului Județean Vaslui, ca și demnitari de prim rag de pe celălalt mal al Prutului Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii şi dezvoltării regionale din Republica Moldova, Ana Revenco, ministrul Afacerilor interne, au participat, ieri, la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta-Leova în regim de trafic internaţional.

De ieri, trecerea Prutului se face în județul Vaslui prin Albița, dar și printr-un nou punct, Bumbăta – Leova, unde vehicule cu o greutate de maxim 3.5 tone vor putea trece peste un pod de pontoane, care leagă cele două maluri, într-o primă fază punctul de trecere urmând să funcționeze între orele 8:00 și 20:00.

Printre primii care au trecut podul Bumbăta – Leova au fost ministrul de Interne Lucian Bode și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu care au trecut podul pe partea moldovenească împreună cu ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

La evenimentul de inaugurare au participat, pe lângă cei trei, prefectul județului și președintele Consiliului Județean Vaslui, ca și Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii şi dezvoltării regionale din Republica Moldova, chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, chestorul de poliție Victor-Ştefan Ivașcu, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, alături de omologul său din Republica Moldova, comisarul şef Rosian Vasiloi.

„Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta funcţionează în subordinea ITPF Iași – Sectorul PF Berezeni şi beneficiază de o arteră de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea la supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră”, au transmis polițiștii de frontieră.

Noul punct de frontieră se alătură celor şase puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Republica Moldova, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.