Patru tendințe în tehnologie, în 2023

Noi tehnologii apar în fiecare zi cu scopul de a ne face viața mai ușoară și mai frumoasă. Rata cu care au loc progresele tehnologice este aproape exponențială cu fiecare zi care trece. Potrivit Statista, nu mai puțin de 50 de miliarde de gadgeturi vor fi conectate la internet până în 2030. Asta înseamnă că, în medie, fiecare om va avea aproximativ 10 dispozitive conectate la marea rețea de comunicare globală.

Pentru companii, noile tehnologii ajută la reducerea costurilor, la îmbunătățirea experienței clienților și la creșterea profiturilor. Majoritatea industriilor se vor schimba grație acestor tehnologii, inclusiv industria de jocuri si divertisment. Chiar si in jocurile online, cum sunt cele de la pacanele Netbet, modificările si influentele vor fi majore.

În același timp, este important să ne adaptăm la noile tehnologii și să ținem pasul cu ele, aceasta fiind și cheia pentru a avansa în carieră și în procesul de explorare de noi oportunități.

Asta înseamnă să obțineți toate abilitățile relevante care vă pot ajuta să vă asigurați un loc de muncă pe viitor cu pachete salariale atractive. În viitorul apropiat, unele meserii vor dispărea, iar altele vor apărea grație evoluției tehnologice. Mai jos aveți o listă cu noile tendințe tehnologice.

Inteligența Artificială

Inteligența Artificială, recunoscută și sub denumirea AI, a început să câștige tot mai mult în popularitate. Apărută în urmă cu aproximativ un deceniu, noua tehnologie începe să-și facă simțită prezența în viețile noastre. 2023, va fi anul AI, cu numeroase aplicații dezvoltate în jurul acestei tehnologii.

Cele mai populare aplicații AI de astăzi sunt: recunoașterea imaginii și a vorbirii, programele de navigare, asistenții vocali precum Siri și Alexa, chatboții din departamentele de relații cu clienții și multe altele.

Companiile caută să folosească inteligența artificială pentru a analiza interacțiunile cu clienții și cu afacerile pentru a obține informații și a identifica factorii declanșatori. Îi va ajuta să prezică cererea de servicii precum spitale sau turism și va ajuta la îmbunătățirea alocării resurselor pentru diferite proiecte.

Automatizarea proceselor

Robotic Process Automation (RPA) folosește un software bazat pe AI și aplicații multiple pentru a automatiza procesele de afaceri, cum ar fi colectarea și analiza datelor, serviciul pentru clienți și alte sarcini repetitive gestionate anterior prin procese manuale.

RPA este o tehnologie viitoare care avansează rapid, contribuind la automatizarea și eficientizarea unor locuri de muncă din multe industrii. Un raport realizat de McKinsey spune că aproximativ 5% din locurile de muncă de astăzi pot fi complet automatizate, însă aproape 60% dintre joburi pot fi automatizate parțial.

Blockchain

Blockchain a fost popularizat în contextul criptomonedei și Bitcoin și al securității pe care o oferă. Cu toate acestea, tehnologia poate fi utilă și în alte industrii. Blockchain poate fi definit ca date pe care le puteți doar adăuga, nu elimina sau modifica. Rezultă multe secțiuni de date care formează un „lanț”, de unde și numele Blockchain.

Pe măsură ce mai multe industrii adoptă și implementează blockchain-uri, cererea pentru dezvoltatori calificați de blockchain a crescut, de asemenea. Necesită experiență practică în limbaje de programare, cunoștințe de bază despre OOPS, baze de date și relaționale, structuri de date, dezvoltare de rețele și aplicații web.

Tehnologia 5G

Tehnologia 5G are potențialul de a schimba modul în care vedem lumea online. Tehnologiile 3G și 4G au transformat modul în care am interacționat cu dispozitivele mobile, permițând o navigare mai rapidă pe internet, folosind servicii bazate pe date și mărind lățimea de bandă pentru streaming live.

5G va revoluționa interacțiunile noastre virtuale prin integrarea tehnologiei AR și VR și experiențe mai bune de joc bazate pe cloud. De asemenea, va fi folosit în fabrici și întreprinderi pentru monitorizarea și eficientizarea operațiunilor. 5G are, de asemenea, aplicabilitate în multe alte industrii cum ar fi medicală, auto, multimedia, divertisment, mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.