Patru școli din Vaslui au câștigat Certificatul de Școala Twinning

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a felicitat cele patru instituții şcolare din județul Vaslui care recent au obținut titlul de Şcoală eTwinning 2023. Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.

„Felicitări instituțiilor şcolare din județul Vaslui care au obținut titlul de Şcoală eTwinning 2023! Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gura de Aur” din Huși, Colegiul Național „Cuza Voda” din Husi, Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui și Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui sunt unitățile din învățămând din județul Vaslui care au câștigat aceast certificat.

„E Twinning este o comunitate alcătuită din mii de profesori și formatori care împărtășesc aceeași viziune asupra școlilor incluzive, folosind tehnologiile informației și comunicării într-o manieră relevantă și valorificând competențele specifice secolului al XXI-lea. eTwinner-ii se întâlnesc și stabilesc legături online, la școală, la evenimente și conferințe eTwinning, oriunde îi pot inspira pe alți profesori să-și educe mai bine elevii. Secțiunea eTwinning a European School Education Platform oferă kituri de proiecteexemple de bune practicimărturii, precum și un mediu online în care eTwinner-ii pot comunica, crea proiecte, face schimb de informații și învăța împreună, în ritm propriu și în conformitate cu propriile interese.

În cadrul eTwinning, profesorii organizează și desfășoară activități cu elevi, online și față în față, alături de colegi din țările participante la programul Erasmus+. Ei participă la proiecte de colaborare, beneficiind de sprijinul mediului TwinSpace. Organizațiile naționale de asistență sunt responsabile cu validarea utilizatorilor care doresc să devină eTwinner-i, menținând astfel platforma sigură, asigură sprijin și îndrumare, precum și recunoașterea eforturilor depuse de profesori, prin intermediul Certificatelor naționale și europene de calitate. Cartea eTwinning anuală prezintă cele mai inovatoare proiecte. Proiectele excelente sunt recompensate cu premii eTwinning europene și devin parte a galeriei de proiecte”, se arată pe platforma acestui program.

Certificatul de Școală eTwinning se acordă în urma unui proces de evaluare realizat în două etape. În prima etapă, de verificare, școlile trebuie să îndeplinească simultan 3 criterii: instituția școlară este înscrisă pe platforma eTwinning de cel puțin 2 ani; există în școală cel puțin 2 profesori eTwinning activi pe platformă; în școală a fost desfășurat cel puțin un proiect eTwinning european care a obținut Certificatul Național de Calitate în ultimii doi ani de la depunerea candidaturii;

Etapa a doua: în cazul în care sunt îndeplinite toate condițiile, fiecare cadru didactic din acea școală înscris pe platformă va primi invitația de a completa formularul de autoevaluare disponibil pe eTwinning Live, care vizează următoarele 6 criterii: utilizarea responsabilă a internetului; colaborarea activă; implicarea elevilor; participarea la evenimente educaționale eTwinning; expunerea în mod public, a implicării în eTwinning, activități de promovare a Acțiunii eTwinning.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.