Oficialii DRDP Iași: „Circa 90 de utilaje și autobasculante pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad”

La câteva săptămâni de la precedenta informare, oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au ieșit public cu o nouă actualizare în ceea ce privește stadiul execuției lucrărilor la Varianta de Ocolire (VO) a Bârladului. Prin intermediul unei postări pe pagina de socializare a instituției făcute pe 23 mai, aceștia au anunțat că, în prezent, se lucrează intens la podurile peste Râul Bârlad, pe șantierul obiectivului de investiție aflându-se mai multe zeci de utilaje.

„Imagini de pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad, județul Vaslui: mobilizare în teren – aproximativ 90 de utilaje și autobasculante, 192 de muncitori și personal TESA. Lucrări în execuție: • pasaj peste calea ferată, km 0+405 (placă suprabetonare deschiderile 4, 5, 6; umpluturi rampa 1); • pod peste Râul Bârlad, km 1+630 (armare și cofrare placă suprabetonare; lucrări hidrotehnice în albie; gabioane); • execuție canal pereat, km 3+500 – 4+500; • pasaj peste calea ferată, km 6+705 (executat elevație, urmează montarea grinzilor); •pod peste Râul Bârlad, km 7+690 (armare placă suprabetonare); •pod peste Râul Simila, km 9+067 (executat armare placă suprabetonare, urmeaza cofrarea). Antreprenor este Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC X-Way Infrastructure SRL”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Pe lângă această scurtă informare, postarea a cuprins și un filmuleț, în care se putea observa stadiul lucrărilor executate până acum la Varianta Ocolitoare Bârlad.

Reamintim că VO Bârlad este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.