Liderul senatorilor USR, la Bârlad: „PSD și PNL se preocupă de rotativa la guvernare, nu de problemele românilor!”

Prezent la Bârlad, Radu Mihail, liderul senatorilor USR, a declarat într-o conferință de presă că „PSD și PNL se preocupă de rotativa la guvernare, în timp ce România reală se confruntă cu aceleași probleme de fond: inflație scăpată de sub control, dobânzi ce cresc galopant și producători români în dificultate”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 6 mai, la sediul formațiunii politice, alături de senator aflându-se și Ana-Maria Vintilă, viceprimarul USR al localității.

„La sfârșitul lunii mai ar urma să aibă loc rotativa la guvernare, așa cum au convenit PNL și PSD la crearea actualei coaliții. În loc să vorbim despre ce îi doare pe oameni, vorbim despre funcții și despre cum se ceartă PSD și PNL pe ele. Până atunci, nu au timp să termine OUG-ul pe austeritate: așteptăm de trei săptămâni să anunțe ce măsuri de reducere a cheltuielilor iau! Mai mult, Marcel Ciolacu vorbește de parcă ar fi în opoziție, cu un nivel enorm de ipocrizie. Spune că «avem o ciumă a pensiilor speciale, care este o inechitate» și că «nu e o problemă să scăpăm». Mai spune președintele PSD că angajările la stat nu mai pot continua și că e nevoie de «o mai bună rânduială a cheltuielilor». Este deja prea târziu, după ce anul trecut și anul acesta coaliția de guvernare a făcut 18.000 de angajări și a umplut aparatul administrativ cu rude și prieteni”, a declarat liderul grupului USR din Senat.

Totodată, acesta a prezentat soluțiile simple propuse de USR pentru a readuce România pe o traiectorie normală: oprirea risipei din banii publici, reducerea taxelor pe muncă, mai multe investiții și mai puține împrumuturi. Liderul senatorilor USR a ținut să prezinte în continuare „legea anti-fugari” propusă de colegii lui deputați, Stelian Ion și Silviu Dehelean. Legea prevede ca judecătorul să ia măsuri preventive imediat ce se pronunță condamnarea în prima instanță, astfel încât să nu mai aibă timp să fugă. Potrivit acestuia, este o inițiativă cheie într-o țară cu o listă lungă de condamnați: Darius Vâlcov, Sebastian Ghiță, Ionel Arsene, Sorin Oprescu, Alina Bica, Dragoș Săvulescu. După cum a precizat Radu Mihail, toți aceștia dar și alții se bucură de libertate pe meleaguri străine în loc să răspundă pentru furturile lor.

La final, politicianul, în calitate de senator de Diaspora, a prezentat propunerile USR pentru cei din afara țării: reforma pașaportului, astfel încât acesta să devină act de identitate al diasporenilor recunoscut și în țară, precum și amendamentele depuse pentru legile educației.

În continuare, în cadrul conferinței s-a discutat despre PNRR și ceea ce reprezintă acest plan de țară pentru Bârlad. A fost momentul când ștafeta a fost predată viceprimarului Ana-Maria Vintilă, care a enumerat câteva din  proiectele ce au primit finanțare prin PNRR.

„Este vorba de proiecte concrete pentru școli: mobilier și laboratoare noi. Este vorba despre noi piste de biciclete. De asemenea, vor exista și proiecte de investiții pentru transportul public în comun, semafoare, gestionarea deșeurilor, precum și eficientizare energetică în unitățile de învățământ. Asta înseamnă PNRR-ul pentru bârlădeni. Reformele trebuie înfăptuite, fără discuție, iar actuala guvernare nu poate să se joace, să riscăm să pierdem acești bani pentru oameni prin refuzul lor de a tăia pensiile speciale”, a susținut viceprimarul USR.

„Vom lucra în continuare să scădem stresul urban și să creștem confortul cetățenilor. Un proiect important, ce sperăm să nu fie periclitat de rotativa la guvernare, este construirea Variantei Ocolitoare a Bârladului. Este o investiție esențială pentru Bârlad, oraș traversat în lung și-n lat de camioane și autovehicule de mare tonaj”, a mai adăugat Ana-Maria Vintilă, care a precizat că următoarea conferință susținută la Bârlad se va axa pe teme administrative și de interes local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.