Juniorii CSS Bârlad U16, campionii României

Cu o etapă înainte de terminarea returului Diviziei Naționale de Juniori U16, ediția 2022-2023, echipa de rugby U16 din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a fost desemnată campioană. Față de sezoanele competiționale anterioare, câștigătorii din acest an se decid numai în urma sezonului regulat (tur și retur), fără a mai avea loc și Turneul final, la care se califică numai primele echipe clasate.

Deocamdată, se știe numai câștigătoarea medaliei de aur, respectiv echipa de juniori U16 a CSS Bârlad, întrucât celelalte patru echipe înscrise în DNJ mai au de jucat câte o partidă în week-end. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 7 mai, chiar „acasă”, pe baza sportivă a CSS Bârlad, după finalul meciului aferent etapei a IX-a, disputat împotriva echipei RC Cristian.

„Vulturii” CSS Bârlad, antrenați de Florin Ibănescu, au învins cu scorul de 54-0, astfel că, înainte de ultima etapă a DNJ, etapă în care bârlădenii nu au meci, au acumulat 40 de puncte. Pe locul doi, în clasamentul încă provizoriu, se situează ACS RC Junior Cluj (19 puncte), iar pe locul trei CSS 2 Baia Mare (15 puncte). Urmează CT Dinicu Golescu – ACSOV (13 puncte) și RC Cristian (2 puncte).

„Prin aceste reușite, în orașul nostru se creează o cultură sportivă care nu va fi uitată! Copiii orașului vor avea niște valori și vor creste cu acest spirit rugbistic. Ne dorim să nu ne oprim aici și să devenim cel mai mare club de copii și juniori din România! Pentru Bârlad, pentru comunitatea noastră!”, a transmis antrenorul Florin Ibănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.